Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Plesna pot domov z glasbo

Les SlovaKs Arhiv organizatorja
Kolektiv Les SlovaKs bodo v Gledališču Park ob 20. uri predstavili energičen ‘novi tradicionalni ples’ z naslovom Journey Home/Pot domov.

V predstavi Pot domov se narativna struktura spleta s pomočjo pripovedovalca, likov, tradicije in igre, skozi različne krajše prizore in zgodbe, ki imajo vsaka svoj začetek, vrh in zaključek ter specifičen stil oziroma atmosfero. Pri ustvarjanju predstave so iskali navdih v filmih Charlieja Chaplina ter Laurela in Hardyja. Predstava Pot domov je strukturirana okoli šestih nastopajočih (pet plesalcev in en glasbenik), kot da bi bili liki iz svojega filma.

To strukturo so povzeli po slovaški tradiciji, po kateri je plesni večer kot sestavljanka različnih plesov iz različnih delov dežele.

V predstavah kolektiva Les SlovaKs igra glasba pomembno vlogo. Reference, ki vznikajo iz plesa, so prevedene v energičen soundtrack. Zato se je kolektiv znova odločil sodelovati z glasbenikom in skladateljem Simonom Thierréejem, čigar ustvarjalno izhodišče je (ne)združljivost ljudskega in modernističnega. Simonova glasba vključuje klasične in moderne instrumente (bobne, električno kitaro, ljudsko in pop petje, harmoniko), ki jih predhodno posname z manjšim komornim orkestrom. Na odru izmenično slišimo posneto glasbo in glasbo v živo. Ples je nastajal skupaj z glasbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.