Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Plestenjak se poslavlja od odrov

Jan Plestenjak Žurnal24 main
Jan Plestenjak, ki obeležuje 20. letnico delovanja, se je odločil za enoletni premor, med katerim pa ne bo samo počival.

27. marca, na svoj rojstni dan, bo Jan Plestenjak v Hali Tivoli imel svoj zadnji koncert turneje in se z njim tudi za eno leto poslovil od odrov. Obljublja pa, da v tem času ne bo samo počival. "Na motor, s kitaro na hrbtu, pisat nove pesmi. Šel bom med ljudi in poslušal njihove zgodbe. Rad bi pripravil album, ki bo govoril o človeku brez imena," nam je odgovoril na vprašanje, kaj vse namerava v tem letu početi.

Za njim je sicer zelo delovno in pestro leto. Lahko se pohvali z zelo uspešno turnejo, kjer ga je poslušalo približno 80 tisoč ljudi, in koncertov še ni konec. Poleg ljubljanskega 27. marca bo 22. marca nastopil še v Novem mestu, 23. marca v Prevaljah, 24. v Murski Soboti.

Uspešna pa ni bila le turneja, ampak tudi njegov zadnji album Osebno, ki je najbolje prodajani album v Sloveniji v letu 2011. Na lestvico Slo Top 30 je bil uvrščen kar 34 tednov, od katerih jih je 14 zasedal prvo mesto.