Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Plestenjak v družbi Katy Perry

230909_plestenjak1 Žurnal24 main
Po podatkih Zavoda IPF sta bila lani v Sloveniji najbolj predvajana Jan Plestenjak in Katy Perry.

Med domačimi izvedbami, ki so prijavljene na Zavodu IPF, je bila lani najbolj predvajana Si OK? Jana Plestenjaka s Simfoničnim orkestrom, sledita ji Vsak je sam Alenke Godec in Namesto srca zasedbe Tabu. Od tujih izvedb smo na naših radijskih postajah največkrat slišali Katy Perry in njeno Hot'N'Cold,  The Killers s skladbo Human in balado Jamesa Morrisona v duetu z Nelly Furtado Broken strings.

Plestenjak s prvega mesta izrinil Vlada Kreslina
Med najbolj predvajanimi domačimi solisti in skupinami sta si glede na leto 2008 prvo in drugo mesto izmenjala Jan Plestenjak in Vlado Kreslin, Alenka Godec pa se je z dvajsetega povzpela na tretje mesto, ki ga je predlani zasedala skupina Tabu.

Na straneh Zavoda IPF so objavljeni tudi sveži seznami najbolj predvajanih izvedb in izvajalcev zadnje leto. Reprezentativni vzorec, na podlagi katerega je izdelan obračun za upravičence, predstavljajo liste predvajanj 53 radijskih postaj. Seznam le-teh je objavljen v letnem poročilu za leto 2009 in je v primerjavi z letom poprej daljši za pet radijskih postaj, kar pomeni, da se iz leta v leto povečuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.