Magazin > Film & Glasba & TV
14 ogledov

Plevel, ki dobro uspeva

Žurnal24 main
Dandelion Children pravijo, da so neuveljavljen bend s profesionalnim videospotom. Nocoj ob 21. uri se bodo s skladbo Smitten predstavili na Radiu 1.

Od kod ime "regratovi otroci''? Namigujete na hipije?
Ne, nikakor ne namigujemo na hipije. Ime je prišlo iz neke pesmice, ki jo je Jure napisal že pred leti o svojem in sestrinem otroštvu. Ime nam ustreza, ker je regrat plevel, ki dobro uspeva tudi na zelo slabi podlagi. Na naši slovenski, underground glasbeni sceni namreč ni lepo. Ogromno zavisti, še več nerazumevanja alternativne glasbe in posledično zelo malo ljudi, ki so sploh dovzetni za kaj takega.


S katero pesmijo se boste nocoj predstavili na Radiu 1, o čem govori?

Predstavili se bomo s pesmijo Smitten, za katero smo posneli tudi videospot. O čem govori? Najbolje, da si ogledate video.

Lahko predstavite člane benda, kje ste se spoznali in koliko časa ste
že na sceni?

Skupina Dandelion Children deluje v današnji zasedbi od leta 2007: Jure (vokal, bas, kitara), Anže (kitara, bas), Katja (bobni). Zanimivosti in unikatnosti zasedbe so menjavanje basa in kitare med Anžetom in Juretom (tudi na odru), velikokrat nenavadni aranžmaji skladb in pa žanrska diverzivnost (poleg edinstvenega stila je zaslediti vse – od punka do funka, country, blues, ragge in pa raznih alter/progressive rock slogov). Pomembna nam je pristnost in pa rast z glasbo. Ostajamo Dandelion Children, neuveljavljen bend s profesionalnim videospotom.

Kdo je na vas glasbeno vplival?

Naši glasbeni vplivi so si zelo različni, kar se sliši tudi v naši glasbi, zato ne bi posebej omenjali kakšnih izvajalcev.

Kje vas lahko vidimo koncertirati?

Trenutno smo s koncerti malo na pavzi. Edini znani datum je finale Glasborole, ki bo 27. maja ob 19. uri v VPK oziroma v živo na TV SLO 2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.