Magazin > Film & Glasba & TV
54 ogledov

Po 18 tisoč stripih še en film

Charlie Brown Žurnal24 main
Charlie Brown. Priljubljeni strip bo 65-letnico ovekovečil tudi s filmom.

Se še spomnite Charlieja Browna, ki mu je spodletelo v vsem, česar se je lotil, njegovega psa Snoopyja ter cinične prijateljice Lucy in njenega filozofskega brata Linusa, ki se ni ločil od svoje odejice? Če da, vas bo razveselila novica, da se simpatična druščina, ki je staro in mlado zabavala v stripu Peanuts in animiranih filmih, vrača skozi velika vrata.

Potem ko je pravice do stripa Charlesa M. Schulza odkupil studio 20th Century Fox Animation, Charlieja Browna čaka veliko platno. Scenarij za film, ki bo zaznamoval 65-letnico nastanka stripa, pišeta Schulzev sin Craig in vnuk Bryan, na platna pa ga bo do leta 2015 prenesel režiser Ledene dobe Steve Martino.

Strip za milijone bralcev

Peanuts je bralce razveseljeval kar 50 let. V svojih najboljših letih je na dan dosegel 75 držav oziroma 2.600 časopisov v 21 jezikih, v katerih ga je bralo okoli 355 milijonov bralcev.

Iz stripa se je razvilo tudi več TV-serij, med njimi za emmyja nominirana A Charlie Brown Christmas, posnete pa so bile tudi štiri celovečerne animacije, prva med njimi z naslovom A Boy Named Charlie Brown že leta 1969.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.