Magazin > Film & Glasba & TV
110 ogledov

Po 22 letih Pavle Ravnohrib ne bo več vodil Malih sivih celic

pavle ravnohrib Mediaspeed.net
Po 22 letih neprekinjenega predvajanja priljubljene oddaje Male sive celice se je Otroški in mladinski program Televizije Slovenija odločil za vsebinsko, grafično in zvočno posodobitev, so sporočili z RTVS.

Ustvarjalci, tako RTVS, bodo oddaje prilagodili medijskemu razvoju in s tem sledili trendom sodobnih oddaj in otrokom, ki jih iz generacije v generacijo zanimajo različne stvari oziroma iste stvari predstavljene na njim prilagojen način. "Otrokom želijo ponuditi sodobno in privlačno televizijsko oddajo, ki bo obdržala svoje znamenito ime Male sive celice v novi vsebinski in vizualni podobi.“

Nove Male sive celice bodo ohranile nekaj elementov starega formata oddaje, nadgrajenega s principi sodobnega učenja, ki zajemajo učenje z uporabo več čutil (senzorno učenje) pa tudi funkcionalno učenje. "S tematsko raznolikimi tipi vprašanj bo prenovljeni kviz preizkušal različne vrste inteligentnosti pri otrocih, ki redno uporabljajo različne medijske platforme. Pri snovanju vsebinske prenove oddaje uredništvo Otroškega in mladinskega programa Televizije Slovenija sodeluje s strokovnjaki iz Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in Laboratorijem za vsebinske analize otroških oddaj. Upoštevali pa so tudi želje mladih gledalcev ter seveda preučili podobne oddaje, ki nastajajo v okviru javnih medijskih servisov v Evropi in svetu.“

Zamenjali bodo tudi voditelja

"Televizija Slovenija se z velikim spoštovanjem zahvaljuje voditelju Pavletu Ravnohribu, ki je bil dve desetletji zaščitni obraz kviza Male sive celice, za kvalitetno in požrtvovalno delo z otroki ter profesionalno vodenje oddaje. Pavle Ravnohrib bo oddajo vodil še do konca spomladanske sezone, od oktobra pa bo Male sive celice vodil nov voditelj oziroma voditeljica.“ Snovalci prenove oddaje bodo novega voditelja kviza izbrali med povabljenimi igralci na avdiciji v mesecu maju.

Komentarjev 3
  • matermila 12:45 29.april 2016.

    Se popolnoma strinjam,Pavle je za njih nedosegljiv v vseh pogledih in zato moteč faktor.O uni Ljerki pa ne bi izgubljal besed,.

  • francek 07:44 29.april 2016.

    Mislim, da je v preteklosti nekaj nasprotoval pedrom in sledi kazen zavita v celofan, sramota.

  • izRODEk 22:40 28.april 2016.

    Bo Bine Bizilj povedal, kako se dela, Pavle ne zna. Ljerka seveda nima veze z nepotizmom, kje pa....Vse bodo zjebali tile Cerarji, vse.Po 22ih letih in nič koliko nagradah bi človek pričakoval, da bodo o novi podobi oddaje ...prikaži več sodelovali tisti, kateri so jo 22 let dobro vodili. Ampak Ljerka bo v novo oddajo vpeljala svoje, strankarsko ustrezne ljudi.Fuj Slovenija. Gravžaš se mi zaradi takih, kot je Ljerka Bizilj ali Miro Cerar.Pavle Ravnohrib, tebi pa srčna hvala za vse učne trenutke! Ne sežejo ti do kolen!