Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Po Gossipih še Goldfrapp

Duo Goldfrapp bo v sklopu Itak Džafesta 8. oktobra nastopil v Kinu Šiška. (Foto: Žurnal24 main
Goldfrapp je po skupinah Gossip in Florence + the Machine tretje veliko ime, ki pride v Ljubljano.

Znana je tretja skupina, ki bo letos nastopila v sklopu Itak Džafesta – to je britanski elektro duo Goldfrapp. Koncert bo 8. oktobra v Kinu Šiška. Prvo veliko ime omenjenega festivala je bila skupina Florence + the Machine, ki je v Šiški nastopila maja, včeraj pa je v Križankah nastopil še Gossip.

Glasbeno-vizualna atrakcija
Goldfrapp sestavljata Alison Goldfrapp in Will Gregory. Skupino sta ustanovila leta 1999 v Londonu. Poleg značilne glasbe, ki vsebuje elektronske podlage in soulovske vokale, slovita tudi po izbrani vizualni estetiki. Marca letos sta izdala že peti studijski album Head First, ki pa po svetu ni požel tolikšnega navdušenja kritikov kot njun prvenec Felt Mountain pred desetimi leti, ki jima je prinesel tudi nagrado mercury.

Žanrska kameleona
Zvok skupine se je skozi leta žanrsko spreminjal – od bolj ambientalnega na albumu Felt Mountain prek elektronike zgoščenke Black Cherry do bolj glamrockerskega izdelka. Na predzadnjem albumu Seventh Tree najdemo celo folk, na zadnjem pa trendovski sintpop, ki vplive črpa iz osemdesetih.

Diskografija:
Felt Mountain
(2000)
Black Cherry
(2003)
Supernature
(2005)
Seventh Tree
(2008)
Head First
(2010)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.