Magazin > Film & Glasba & TV
640 ogledov

Po kritikah Beyoncé spremenila besedilo pesmi

beyonce Profimedia
Izšel je novi album pevke Beyoncé. Ena od pesmi je dvignila veliko prahu.

Novemu albumu pevke Beyoncé je naslov Renaissance in je močno razveselil zvezdničine oboževalce. Pesem Heated pa je nekatere užalila. Pevka v njej namreč uporabi besedo "spaz", slabšalni izraz za ljudi s cerebralno paralizo, pomeni pa tudi "norenje" oziroma da bo nekdo znorel.

Do kritik prihaja le nekaj tednov potem, ko se je za pesem GRRRLS opravičila pop zvezdnica Lizzo, ki je v njej uporabilo isto besedo. Zagovornica invalidov Hannah Diviney pravi, da je tudi zato pesem Heated "kot klofuta" vsem invalidom. "Razočarana sem, da se o tem pogovarjamo tako kmalu po Lizzinem pomembnem in naprednem odgovoru," je povedala za BBC. 

Invalidska dobrodelna organizacija Scope prosi Beyoncé, naj ponovno posname pesem in izpusti žaljivko. "Besede so pomembne, ker krepijo negativen odnos, s katerim se invalidi srečujejo vsak dan," pravi predstavnik za medije, Warren Kirwan. "Beyoncé je že dolgo zagovornica vključevanja in enakosti, zato jo pozivamo, naj odstrani to žaljivo besedilo," je še dodal.

Pevka je že sporočila, da bodo besedo umaknili iz besedila.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.