Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Po lanskih kritikah letos brez spota

Prava različica videospota za evrovizijsko pesem Maje Keuc No One je bila prikaz Žurnal24 main
RTV Slovenija za pesem Verjamem, s katero nas bo Eva Boto zastopala na Evroviziji, ne bo posnela spota.

Spomnimo. Lanski evrovizijski spot za pesem No One je bil tarča posmeha in kritik. Video, ki so ga v enem dnevu in za 5000 evrov posneli v gozdu pri ljubljanskem živalskem vrtu in je spominjal na prizor iz najstniškega filma Somrak, ni bil všeč niti Maji Keuc. "Dragi moji, naj vam povem, da je vse, kar je povezano z Evrosongom, v rokah nacionalne televizije (RTV-ja), ki se trudijo po svojih močeh in finančnih zmožnostih. Očitno je to vse, kar na žalost zmoremo. Jaz bom naredila vse, kar je v moji moči (torej samo odpela komad)," je lani zapisala na Facebooku.

Letos so se na RTV Slovenija odločili, da spota ne bo. "RTV Slovenija za evrovizijsko predstavnico Evo Boto ne bo posnela spota skladbe Verjamem, saj želimo večino energije (in posledično tudi finančnega vložka) usmeriti v scensko-odrski nastop v Bakuju. Ta poteza se nam zdi po izkušnjah iz preteklih let bolj smiselna in argumentirana. Podobno (ali enako) se je letos odločila tretjina držav udeleženk, ki svojo skladbo predstavljajo z izseki nastopov z nacionalnih izborov," sporočajo z RTVS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.