Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

Po scenaristih še igralci

Hollywood bulevard istockphoto Žurnal24 main
Po dobrih treh mesecih je stavka scenaristov v Hollywoodu končana, vendar se že obeta nova. Tokrat naj bi stavkali igralci.

Na ulice naj bi se 30. junija odpravili filmski in televizijski igralci. Stavka scenaristov je v ameriški filmski industriji povzročila milijardno škodo, zato ne preseneča zaskrbljenost studiev glede napovedane stavke igralcev.

Po scenaristih se bodo na ulice odpravili še igralci. © AFP

 
Studii se na stavko pripravljajo tako, da poskušajo do konca junija posneti čim več filmov. Vseeno pa je za vsak film potrebnih vsaj 60 snemalnih dni, tako da jim slabo kaže.

Ena od zavarovalnic je producentskim hišam celo ponudila posebni zavarovalni paket za primer stavke igralcev, ki zajema kritje stroškov zaradi s stavko povezanega izpada snemanja ter tudi stroškov povezanih z izpadom snemanja zaradi bolezni igralca, poškodovanja opreme in drugih nepričakovanih dogodkov. Za ta paket pa se lahko potegujejo samo producentske hiše, ki filme nameravajo v celoti posneti do 15. junija.

Medtem se sindikat igralcev pripravlja na pogajanja s studii, kar je tudi že povzročilo prav spore znotraj njega. Alan Rosenberg, predsednik združenja igralcev SAG, sicer zagovarja trša pogajanja, vendar je prepričan, da bodo nanje pripravljeni šele aprila. Več kot tisoč članov SAG-a mu je pred kratkim predalo peticijo, v kateri zahtevajo, da se glasovalna pravica omeji s številom igralčevih snemalnih dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.