Magazin > Film & Glasba & TV
15 ogledov

Po tednu se leto pozna

Britanska alternativna skupina The Subways je po besedah Keka najprej postavila Žurnal24 main
15 svežih domačih bendov in uveljavljeni tujci za finale.

Danes se začenja Slovenski teden glasbe (STG), ki bo sestavljen iz konferenčnega in festivalskega dela. V sklopu konferenčnega dela, ki se bo odvil v Kinu Šiška (KŠ), se bodo z delavnicami, predavanji in razpravami posvetili glasbenemu novinarstvu, promociji, boo-
kingu, avtorskemu pravu in videoprodukciji, festivalski del pa bo potekal v KŠ, Orto baru, Gala hali in K4.

Klubsko in popularno

Prva izdaja STG bo namenjena predvsem klubski in popularni glasbi, ki jo bo zastopalo 15 slovenskih skupin, najboljša od njih pa bo nagrajena z nastopom na enem od prestižnih tujih partnerskih festivalov Exitu, Waves Vienni, Terraneu in Szigetu.

"STG je namenjen spodbujanju in možnosti razvoja večje kreativnosti v glasbi. Gre za promocijo slovenskih glasbenih izvajalcev pri nas in na partnerskih festivalih v tujini. Želja je, da se enkrat na leto na enem mestu zberejo vsi, ki jim glasba predstavlja pomemben del vsakdanjika," je povedal Bojan Rojko iz ekipe STG, ki si želi mednarodnega povezovanja in tega, da bi slovenske izvajalce spravili na tuje trge.

Zvezde za konec

Festival se bo končal v nedeljo s koncertom uveljavljenih skupin z območja nekdanje Jugoslavije ter znanega britanskega trojčka The Subways, ki je lani nastopil tudi na Rock Otočcu.

"Bila je čudovita izkušnja. Pohajkovali smo po mestu in uživali v nastopu drugih skupin," se je Otočca spomnil pevec Billy Lunn, ki si bo za Slovenijo, kamor pridejo dan prej, tokrat vzel več časa, in kot je dejal v intervjuju, ki ga boste lahko prebrali v soboto, obiskal kakšno priljubljeno ljubljansko stičišče, kot je Metelkova.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.