Magazin > Film & Glasba & TV
7 ogledov

Po uspeh v tujino, drugič

Barely Modern Ana Kovač
Slovenski teden glasbe. Od 5. do 8. februarja spet iščejo bende za izvoz.

Tudi letos se bo, že drugič zapored, odvil Slovenski teden glasbe (STG), katerega osnovni namen je promocija slovenske glasbe v tujini. Glavnina festivala se bo dogajala v Kinu Šiška, nekaj pa tudi v Orto baru in Menzi pri Koritu na Metelkovi.

Tokrat se je na izbor prijavilo 111 slovenskih glasbenih izvajalcev, komisija festivala pa jih je izbrala 12. Med finaliste so se uvrstili Barely Modern, Bro, Furry Walls, Hamo & Tribute 2 Love, Helahirn, Icarus Down, Katice, Kill Kenny, Moonlight Sky, Napravi mi dete, Puppetz in The Vast.

Pomoč tujih gostov

STG je lahko za skupine odskočna deska za nastopanje v tujini, pravijo organizatorji, hkrati pa dodajajo, da je končni rezultat (še) vedno odvisen od njih samih.

Med gosti festivala bo letos producent Greg Haver, ki je med drugim sodeloval z Manic Street Preachers in Catatonio in bo med finalisti izbral skupino, s katero bo v studiu posnel skladbo. Predaval bo tudi Stephen O'Reilly iz podjetja Top Spin in Mobile Roadie, ki bo glasbenikom predstavil, kako lahko splet izkoristijo za lastno, brezplačno promocijo. Nick Hobbs, lastnik agencije Charmenko ter solastnik Charm Music na Češkem in Poljskem, pa bo ponudil zunanji pogled na slovensko glasbeno sceno.

K sodelovanju sta tokrat pristopili še predstavništvi Madžarske in Avstrije ter British Council, ki je STG podprl že lani, ko je festival izbranim domačim bendom omogočil nastope na tujih festivalih Exit, Sziget, Terraneo in Wave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.