Magazin > Film & Glasba & TV
44 ogledov

Po X Factorju že z novim singlom

Gašper Mihelič Miro Majcen
Pevec skupine 2B Gašper Mihelič, znan predvsem kot nekdanji tekmovalec oddaje X Factor, je s svojo zasedbo izdal skladbo z naslovom Stav.

Skupina 2B, ki jo sestavljajo bratje Mihelič – Gašper, Jernej in Primož – ter kitarist Primož Hudoklin in bobnar Luka Pate, prihaja iz Vinice v Beli krajini. Mladi glasbeniki so leta 2009 izdali prvenec z naslovom Frnikule, na katerem je deset avtorskih skladb, po treh letih pa so se fantje odločili, da je čas za novo ploščo. Obljubljajo, da se bo vsebinsko in muzikalno precej razlikovala od prve, kot dober primer pa predstavljajo prvi singel, ki napoveduje trši zvok, družbene teme, močnejšo produkcijo in tudi zrelostni napredek skupine. Njihovi novi skladbi z naslovom Stav lahko prisluhnete tukaj:

 

Mlada zasedba čez poletje načrtuje tudi več nastopov, med drugim bodo 19. junija nastopili tudi v Emonski kleti v Ljubljani, jeseni pa se bodo osredotočili na priprave in snemanje nove plošče.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 15:01 12.junij 2012.

    skladba v stilu "imperij vrača udarec" ali kako kreativno preboleti poraz. OK, do tu je zadeva sprejemljiva in užitna. Moti pa šlampasta produkcija, nedodelani prehodi med kiticami (instrumentalni) in čudno, ampak res čudno zaletavo petje. Kot bi bil ves čas ...prikaži več zadihan od tekanja po stopnicah..... Don't like