Magazin > Film & Glasba & TV
1008 ogledov

Pobeg, ki se je zapisal v zgodovino

metulj
1/5
Metulj. Rami Malek in Charlie Hunnam v priredbi ene najbolj prodajanih avtobiografij na svetu.

Znameniti roman Metulj, ki je izšel v sedemdesetih letih 20. stoletja, je literarizirana Charrièrova avtobiografija. Leta 1932 so ga zaradi umora obsodili na dosmrtno prisilno delo v krutih zaporih Francoske Gvajane, čeprav je do konca življenjea trdil, da ni kriv.

Film sledi epski zgodbi Henrija Charrièreja - Metulja, kateremu so podtaknili krivdo za umor in ga obsodili na dosmrtno kazen v zloglasni kazenski koloniji na Hudičevem otoku. Odločen, da si izbori svojo svobodo, se Metulj spoprijatelji z ekscentričnim obsojenim imitatorjem Louisom, ki se v zameno za zaščito strinja s financiranjem Metuljevega pobega.

V tokratni adaptaciji zgodbe, ki jo je režiral Michael Noer, se v glavni vlogi kot Henri Charrière odlično odreže Charlie Hunnam (Kralj Artur: Legenda o meču, Sinovi anarhije, Ogneni obroč), njegov prijatelj in pajdaš Louis Dega pa je dobitnik zlatega globusa Rami Malek (Bohemian Rhapsody, Mr. Robot).

Metulj je vznemirljiva pustolovščina in močan portret moči človeškega duha, celo v situacijah popolne nečlovečnosti. Knjiga velja za eno najbolje prodajanih avtobiografij na svetu. Od svoje prve izdaje je izšlo že več kot 239 ponatisov, prevedena pa je bila v 21 jezikov.

Kriminalna pustolovščina METULJ na velika platna prihaja 24. januarja .

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.