Magazin > Film & Glasba & TV
4 ogledov

Poceni bo le vstopnina

(Foto: Osebni arhiv) Žurnal24 main
Nocoj se bo ob 21. uri v klubu Menza pri koritu odvil že tretji Cheap Tunes Party. Nastopilo bo kar šest skupin.

Tako boste na posebnem festivalu, ki ga organizira založba Cheap Tunes, lahko slišali nekatere izmed najbolj obetavnih glasbenih projektov na slovenskem: New Wave Syria, Nikki Louder, Barely Modern, Spock Studios, Fatal Error Crew in Schnaps. Za tiste, ki omenjenih kovalcev ritma in melodij še ne poznate, vam jih bomo na kratko predstavili.

New Wave Syria sta Urša Golob in Rock Pezdirc – ustvarjata elektronsko glasbo z rockersko dušo, njun album Hello, Yes pa spada med najbolj opevane izdaje lanskega leta. Več o njiju na http://www.newwavesyria.com.

Trio Nikki Louder so Blaž Sever (vokal, kitara), Luka Cerar (bobni) in Peter Cerar (bas, orgle). Na sceni so slaba tri leta, svoj žanr definirajo kot "šundr" rock, primerjajo pa jih z Nirvano, Sonic Youth in Arab On Radar. Več na http://www.myspace.com/nikkilouder.

Barely Modern
so mladi rockerji, ki se zgledujejo po The Strokes in The Libertines. Bend sestavljajo Žiga Petkovšek (vokal, kitara), Jan Vihar (bobni) in Moha Kononenko (bas). Skupina žge že od leta 2008, širši javnosti pa so se predstavili z nastopom na Klubskem maratonu Radia Študent 2009. Od takrat neutrudno koncertirajo po slovenskih klubih in spadajo med najobetavnejše bende vzhajajoče scene. Nekaj njihove glasbe lahko slišite na http://www.myspace.com/barelymodern.

Duo Spock Studios sestavljata Blaž Ferin (idejni vodja) in Matic Šuštar. Pri ustvarjanju zvokov uporabljata različne instrumente, od ritem mašine, raznih efektov, sintetizatorjev do basa in kitare, vse skupaj pa nadgrajujeta z občasnimi vokalnimi linijami. Žanrsko bi ju lahko uvrstili med eksperimentalno elektroniko in post rockom, sicer pa lahko presodite sami na http://www.myspace.com/spockstudios.

Skupino Schnaps so leta 2004 ustanovili Miha Ovca (bas), Tjaša Slevec (bobni) in Blaž Sever (kitara, vokal), ki se je kasneje priključil že prej omenjeni skupini Nikki Louder. V samozaložbi so posneli tri albume. Predlani je kot kitarist in vokalist v bend vstopil Marko Kos in od takrat Schnaps znova delujejo kot trio. So punk, ki je ujet oziroma osvobojen med rockom in nojzom. Slišite jih lahko na http://www.myspace.com/schnapsnoise.

Fatal Error Crew je kolektiv didžejev, ki vrti unikatno eksperimentalno plesno glasbo. Vrtijo kombinacijo preproste ritmike in melodij iz računalniških igric, ki se jih boste mnogi spomnili iz osemdesetih.

Vse te izvajalce si boste lahko nocoj v klubu Menza pri koritu na Metelkovi ogledali za pičlih šest evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.