Magazin > Film & Glasba & TV
48 ogledov

Pod šotor s Carrerasom

Gospodarsko razstavišče Gospodarsko razstavišče
Novo prizorišče. Gospodarsko razstavišče bo v največjem pokritem avditoriju v Sloveniji gostilo znana imena iz sveta zabave.

Prestolnica bo 23. maja dobila novo prireditveno prizorišče, ki bo kot prvega nastopajočega gostilo opernega zvezdnika Joséja Carrerasa.

Pokrit poletni avditorij Gospodarskega razstavišča bo sprejel do 4.300 obiskovalcev oziroma omogočal 2.600 sedišč ali 3.500 stojišč in 800 sedišč, z 2.650 kvadratnimi metri površine pa bo največji začasni montažni objekt oziroma največji pokriti avditorij v Sloveniji.

Tri podjetja, en cilj

Avditorij je rezultat partnerskega sodelovanja treh podjetij: Gospodarskega razstavišča, ki prispeva prostor, Expo biroja, ki bo postavil šotor, ter AMC Studia, ki bo pripeljal izvajalce in poskrbel za organizacijo dogodka.

Ker omenjena tri podjetja v projekt vstopajo skupaj, si bodo tudi dobiček delila v treh enakovrednih deležih. Po besedah Iztoka Bricla, direktorja Gospodarskega razstavišča, bodo v prvem letu “zelo veseli, če bomo prišli skozi s pozitivno ničlo, ker so stroški izvajalcev zelo visoki”, sicer pa računajo, da bodo s 16 poletnimi koncerti, na katerih bo v povprečju od dva in tri tisoč ljudi, imeli skupno od 700 tisoč do 800 tisoč evrov prihodkov.

Narodno in zabavno

Medtem ko natančnih stroškov, predvsem za izvajalce, še niso predvideli, pa se pobudniki poletnega avditorija ne bojijo pomanjkanja obiskovalcev.

“Že na zimskem prizorišču imamo od tri do štiri tisoč obiskovalcev na en koncert,” pojasnjuje direktor Gospodarskega razstavišča, kjer so imeli lani 16 koncertov, letos pa jih načrtujejo 20, in to brez poletnih. Prav tako Bricl meni, da si ne bodo skakali v zelje z najbolj priljubljenim poletnim prizoriščem – Križankami: “Križanke imajo umetniški program, pri nas pa bodo bolj pop in elektronska glasba ter glasba iz južnih republik. Mi nimamo namena razvijati umetnostnega dela, ampak predvsem narodno-zabavni del glasbe.”

“Z akustiko ne bo težav”

Ljubljanska prizorišča imajo že pregovorno težave z akustiko, vendar Miha Železnik iz Expo biroja zagotavlja, da ta tokrat ne bo povzročala težav ali koncertnih razočaranj: “Z akustiko ne bo težav. Delamo tudi tej dvorani podobno karnevalsko dvorano na Ptuju, kjer nastopajo znana imena iz vse Evrope, ne samo Slovenije, in nimamo težav. Manjša težava bo mogoče le, če bo ponoči veliko prometa, kar se tiče odmeva, pa ne.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.