Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Pod zvezdami

(Foto: Spletna stran Gospodarskega razstavišča) Žurnal24 main
V Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču se ob 19.30 uri obeta izvrsten baletni večer koreografij Twyle Tharp in Dinka Bogdanića, ki sta premiero doživeli konec oktobra.

Nekaj več (Baker's Dozen) je koreografija Twyle Tharp, ki je nastala leta 1979 in je takoj prejela kar nekaj lepih odzivov. Gre za virtuozno koreografijo na lahkotno klavirsko glasbo, ki jo je napisal harlemski džezovski velikan Willie "The Lion" Smith. Plesalci se na odru pojavljajo s svojevrstno lagodnostjo, prepuščajo se užitkom popoldanskega družabnega plesa in se zdaj prikazujejo, zdaj izginjajo v nenehno porajajočih se kombinacijah.

Tudi drugi del večera, Ples s Sinatro (Sinatra Suite), Tharpovo navdihuje družabni ples. Konec ima grenko-sladek priokus, saj nas spominja na konec nekega razmerja. Koreografijo sklene nekaj, kar ni značilno niti za Tharpovo niti za Sinatro - solo za moškega. Melanholičnega, osamljenega, zatopljenega v lastne misli, iščočega in izgubljenega obenem.

Tretji del baletnega večera bo zaokrožila nova koreografija priznanega baletnega plesalca in koreografa Dinka Bogdanića, ki je svoj navdih našel v zimzelenih melodijah Lousa Satchma Armstronga z naslovom Čudoviti svet ... je lahko (What a Wonderful World ... Can be) in prenesel na oder ljubezenski trikotnik med belim parom in mladim temnopoltim glasbenikom. Na preizkušnji je ljubezen, ki na koncu premaga vse predsodke, ne glede na rasno problematiko.

Vstopnina za I. kategorijo znaša 25 evrov, za II. kategorijo pa 20. Dijaki, študenti, upokojenci in skupine nad 20 imajo 10-odstotni popust.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.