Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Podelili britanske oskarje

Patricio Arquette
1/5
EPA
Na podelitvi filmskih nagrad bafta v londonski Kraljevi operni hiši Covent Garden so za najboljši film razglasili ameriško dramo Fantovska leta režiserja Richarda Linklaterja. Ta je prejel tudi nagrado za najboljšega režiserja.

Nagrado za najboljšo igralko so podelili Julianne Moore za vlogo v filmu Še vedno Alice, medtem ko si je Eddie Redmayne z vlogo v Teoriji vsega prislužil nagrado za najboljšega igralca.

Za stransko žensko vlogo so nagradili Patricio Arquette (Fantovska leta), nagrado za stransko moško vlogo pa je prejel J.K. Simmons (Ritem norosti), je še razvidno s spletne strani podeljevalca nagrad, Britanske akademije za film in televizijo.

Film Grand Budapest hotel režiserja Wesa Andersona, ki je sicer imel 11 nominacij, je medtem prejel pet nagrad bafta, med drugim za kostumografijo, izvirno glasbo in izvirni scenarij.

Med animiranimi filmi je zmagal Lego film, med dokumentarnimi filmi je slavil Citizenfour, bafto za posebne vizualne učinke pa je prejel znanstvenofantastični film Medzvezdje.

Nagrade Britanske akademije za film in televizijo veljajo za enega pomembnejših pokazateljev morebitnih dobitnikov vsako leto težko pričakovanih oskarjev. Te bo ameriška Akademija za filmske umetnosti in znanosti letos podelila 22. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.