Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Podelili častne rajske liste

Rajski list. Danes so izbranim glasbenikom v Orto baru podelili prve "potne liste".

Danes so v ljubljanskem Orto baru podelili rajske liste, nekakšne častne potne liste republike Rock Otočec šestim glasbenikom, ki so najbolj zaznamovali festival v letih 1976, 1983, tiste od 1997 do 2010 in siceršnjo tovrstno slovensko glasbeno sceno v tem obdobju.

Najbolj prepoznavni slovenski glasbeni festival, katerega zaščitni znak so poleg rock glasbe blatne kopeli, letos praznuje 35 let od prve izvedbe, ki je bila leta 1976 in na kateri je s skupino Horizont nastopil tudi Vlado Kreslin. Takrat 22-letni mladenič je  danes v Orto baru kot prvi rezident nove republike prejel častni rajski list. Podelili so jih še pet.

Rajska lista s številkama 5 in 6 sta prejela Pero Lovšin in Zoran Predin, ki sta bila s svojima skupinama Pankrti in Lačni Franz leta 1983, v času druge izvedbe Rock Otočca, pomemben dejavnik ne le v Sloveniji, pač pa v celotni takratni Jugoslaviji.

Preostale tri rajske liste so prejele glasbene skupine, ki so bile v zadnjem obdobju festivala od leta 1997 do 2010 tiste, ki so vedno navdušile občinstvo in bile obenem sposobne s samostojnim koncertom napolniti največje prireditvene prostore v Sloveniji. Skupina Siddharta je prejela rajski list številka 2, rajski list številka 3 in 4 pa sta dobili skupini Dan D, ki je zabeležila največ, kar osem nastopov na otoškem festivalu, in Big Foot Mama.

Rajski list | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V rajskem listu, do katerega smo se dokopali ter ga lahko vidite levo, bo natisnjena tudi melodična himna Rock Otočec (Raj je raj na Rock Otočcu), katere avtorji so Tokac, Tomaž Zorko, Franci Kek, Janez Verbič in Jure Moškon. Rock Otočec bo letos sicer potekal 15. zapored, saj ga niso organizirali vsako leto. Tudi tokrat pa bo na idilični lokaciji ob reki Krki za gradom Otočec.

Vstopnice v prodajo že naslednji teden

Kar 25 neuveljavljenih skupin bo dobilo priložnost igranja na malem odru.

Novost letošnjega festivala bo ta, da bodo namenili več programa še neuveljavljenim skupinam – pet finalistov predizborov za Rock Otočec bo igralo na velikem odru, kar 25 pa jih bo dobilo priložnost igrati na malem odru festivala. Glasbene skupine se lahko na predizbore prijavite še do 21. februarja. Kar se tiče večjih imen, bodo program najavili v prihodnjih tednih oziroma mesecih – lovili naj bi namreč tudi eno od večjih svetovnih skupin. Vstopnice gredo v prodajo naslednji teden; v predprodaji bodo na voljo po polovični ceni. Rock Otočec bo letos potekal tri dni, in sicer od 1. do 3. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.