Magazin > Film & Glasba & TV
48 ogledov

Podoba Jezusa iz bradavičk

Kristus iz bradavičk Narodni dom Maribor
Na odru Narodnega doma Maribor bo Nenad Tokalič Nešo ob 20. uri uprizoril monokomedijo Kristus iz bradavičk (Nipple Jesus).

Ko Peter, pripovedovalec v kratki zgodbi Kristus iz bradavičk, bivši varnostnik v diskoteki nastopi službo galerijskega paznika, se znajde v zanj popolnoma tujem svetu.

Njegova naloga je namreč stražiti delo sodobne umetnice Marte, ki je iz tisoče bradavičk, izrezanih iz pornografskih revij, ustvarila podobo Jezusa.

Ko se izkaže, da je bila provokacija ves namen dela, sam pa je bil brez kakršnegakoli opozorila objekt nove umetnine, ki je zabeležila opustošenje kontroverzne slike, Peter doživi val razočaranj.

Nick Hornby (1957), romanopisec, esejist in pisec scenarijev, je zelo uspešen britanski avtor. Zase pravi, da se je največ o življenju naučil med navijanjem in druženjem s preostalimi navijači nogometnega kluba Arsenal na stadionu Highbury v Londonu. Po njegovih delih je bilo posnetih kar nekaj filmov, med drugim Zvestoba do groba (High Fidelity) in Vse o fantu (About a Boy). Njegova dejavnost se vseskozi giblje na robu popularne kulture. Tako je tudi kratka zgodba Nipple Jesus besedilo, pisano z dobro mero humorja ter s preprostim jezikom, ki ohranja svojo sočnost.

Za vstopnico boste odšteli 12 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.