Magazin > Film & Glasba & TV
238 ogledov

Pogled v človeško telo

Razkrita telesa Marko Šeruga
Od včeraj si je mogoče ogledati kontroverzno, poučno, vsekakor pa predvsem zanimivo razstavo Razkrita telesa, ki vas bo skozi poseben postopek prezervacije popeljala v svet človeškega telesa.

S silikonom impregnirana telesa in posamezni človeški deli so zagotovo nekaj, česar ne gre zamuditi kljub visoki ceni vstopnic. Na ogled so na primer celotni žilni sistem in žilni sistemi posameznih delov telesa, srce, možgani, ledvice, kite, kosti, možgani, črevesje ter prerezi celotnega telesa in posameznih delov, pljuča zdravega človeka in pljuča kadilcev ter celo zunajmaternična nosečnost in nekaj tednov stari zarodki.

Da gre za profesionalno in impresivno izveden vpogled v človeško telo, kakršnega pri nas doslej še ni bilo videti, menijo tudi študenti medicine, ki v času razstave bdijo nad razstavnimi primerki. Kot je povedal eden od njih, bi 16 celih primerkov in skoraj 200 posameznih delov lahko gledal ves dan, saj si na medicinski fakulteti česa takšnega lahko samo želijo, druga študentka pa je kljub skepsi obiskovalcev zatrdila, da so vsi razstavni deli, četudi še tako neverjetni, prava stvar.

Razkrita telesa so na ogled na Gospodarskem razstavišču, cena vstopnice pa znaša 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.