Magazin > Film & Glasba & TV
574 ogledov

Pogledal serijo in si vzel življenje

13 reasons why Profimedias
V Peruju je 23-letnik skočil v smrt in za seboj pustil audi posnetke, tako kot je to storila glavna junakinja Netflixove serije 13 Rasons Why.

Franco Alonso Lazo Medrano je pred očmi svoje mame skočil iz četrtega nadstropja. Pred tem je zaklical, da je bolečina zaradi zlomljenega srca prevelika. Mladenič je padec preživel, a pozneje umrl v bolnišnici.

Policija je v njegovi sobi našla poslovilno pismo, ki ga je napisal za Claudio in v katerem ji je zaželel srečo, in še sporočilo z navodili in imeni prejemnikov audio sporočil, ki jih je posnel in shranil na svojem računalniku. Gre za ljudi, ki jih krivi za samomor.

Medrana je navdihnila serija 13 Rasons Why, v katerem je glavna junakinja Hannah za ljudi, ki so jo razočarali, posnela kasete, nato pa si vzela življenje.


Kot smo poročali, je serija 13 Reasons Why dvignila veliko prahu. Mnogi so bili nad serijo navdušeni, mnogim pa se zdi nevarna, saj na neki način poveličuje samomor. Na serijo se je odzvala celo avstralska zdravstvena fundacija Headspace in opozorila, da si 13 Reasons Why najstniki s psihičnimi težavami nikakor ne bi smeli ogledati. Največji problem vidijo v podrobnem opisu samomora. Z njimi se strinja tudi ameriško združenje šolskih psihologov: "Študije so pokazale, da so opisi samomorov in senzacionalistično predstavljanje samomorov med glavnimi vzroki za samomorilske misli najstnikov z duševnimi težavami.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.