Magazin > Film & Glasba & TV
61 ogledov

Pogovor s starši verjetno ne bo prijeten

Anže Oblak POP-TV-2
Šov Gostilna išče šefa je tik pred vrhuncem. Zadnji izpadli tekmovalec Anže nam je zaupal, kdo si bolj zasluži zmago glede na to, kaj je pokazal v Gostilni.

Kako veliko je razočaranje?
V bistvu razočaranje danes ni tako veliko, kot je bilo. Bilo mi je zelo hudo, ampak tako pač je.

Kako komentiraš šefovo utemeljitev, da nisi bil stabilen tekom šova? 
Verjamem, da nisem bil stabilen pri vseh kreacijah, ampak še vseeno sem od prvega tedna naprej dokazoval, da znam kuhati. Pokazal sem več od Marka in Valeria. Nisem se strinjal, ampak šefova beseda je zadnja.

Meniš, da je bila odločitev za finalista upravičena?
Mislim, da sta si tako Valerio kot Marko zaslužila finale. Zaslužil pa sem si ga tudi jaz, glede na to, da je Marko šele zadnji teden pokazal, da je dober kuhar, jaz pa od začetka. Če bi gledali samo zadnji teden, sem vedel, da bom izgubil. Če pa bi gledali celotno sezono, bi bil jaz v finalu. 

Vam je žal, da niste popravili jedi? Šefi so rekli, da bi predvsem pri sladici morali izvesti nekaj popravkov.
Moja sladica je bila naravne sladkosti, brez sladkorja. Še danes ne bi popravil tega. Lahko bi dodal sladkor, a je bil mousse že narejen. Če bi dodajal sladkor, bi to samo še pokvaril. Najbolj pomembno je, da so bili ljudje zadovoljni s sladico, tako da zaradi treh komentarjev, da bi lahko bil kostanjev mousse bolj sladek, mi ni žal, da ga nisem spremenil.

Kaj pa ostali dve jedi?
Glavna jed je bila izvrstna. Juha je bila moja kreacija. Zdaj bi sicer dodal malo več pomarančnega kaviarja.  

Kako se je bilo sprehoditi med gosti? Je sploh bil kdo kritičen?  
Že takoj, ko sem odprl vrata, so bile neke pripombe. Že takoj sem vedel, da me čaka nepopoln večer, kot da je prišel Valerijev sindikat v gostilno. Bile so pohvale, bile so tudi kritike, ampak gost ima zmeraj zadnjo besedo. Ne more en kuhar zadovoljiti sto gostov, a s tem se ne obremenjujem. 

Bine je dejal, da vam vedno zmanjka pet odstotkov, da bi bile vaše kreacije popolne. Kako odgovarjate na to?
Verjamem, ampak teh pet odstotkov je predstavljalo izkušnje, ki jih nisem imel. V Gostilno sem prišel brez podlage, daleč stran sem bil od Marka in Valeria. Verjamem, da mi je kdaj pa kdaj zmanjkalo, a še vseeno sem se trudil. Mislim, da teh pet odstotkov ni imelo veliko vpliva na to, da jedi niso bile izbrane. 

Komu bolj privoščite in komu napovedujete zmago?
Najlažje odgovorim. Zmagal bo Valerio, ker ima zunaj visoko podporo. Marko je sicer pokazal vse zadnji teden, ampak glede na to, kaj zna, si zasluži zmago, glede na to, kaj je pokazal v Gostilni, pa si zmago zasluži Valerio. Privoščim obema, ampak če se gre za to, kdo je več pokazal, je zmagovalec Valerio. 

Zakaj menite, da je Valerio bolj priljubljen pri ljudeh, četudi so drugi morda boljši kuharji? 
Včasih sem dobil občutek, da je šov tako narejen, da bo šel naprej tisti, ki je bolj všečen, ne glede na to, ali zna kuhati ali ne. Ljudje imajo radi mirne, redkobesedne fante. Tako smo Slovenci narejeni.

Mislite, da odločitev gledalcev ni povezana s tem, da ste vi trije veliko obrekovali, da ste govorili čez Edija in da se je Marko pritoževal čez goste?
Mislim, da ljudje smo, kar smo. Vse kar sem povedal o Valeriu in Ediju je slišala vsa Slovenija, sem povedal na izjavah. 

Kateri trenutek je bil za vas najslabši v šovu in kdaj ste bili najbolj vzhičeni, navdušeni?
Najbolj poln energije sem bil, ko sem na zadnjem izzivu premagal Marka. Takrat sem pomislil, da mogoče lahko zmagam. Najbolj na dnu pa sem bil, ko je prišel kuhar Sasu Laukonen. Deset ur pred izzivom nisem imel ene jedi za na krožnik, ampak mi je potem uspelo. Sem pa res že hotel iti domov, ker sem imel vsega dovolj.

Kako je bilo delati z Markom Pavčnikom?
Zelo v redu. Nekaj novega je prinesel v kuhinjo, povsem drugačen pogled na kuhinjo. Ob njem sem bil čisto sproščen in sem užival. 

Se vam zdi, da bi se šov drugače razvijal, če bi bil Marko Pavčnik od začetka vaš mentor ali če bi bil dlje časa z vami?
V kuhinji imaš ljudi, s katerimi lahko sodeluješ in s katerimi ne. S šefom sem sodeloval, kakor sem. S šefom sva se včasih strinjala, včasih ne, ampak taki smo. Z Markom sem premalo časa delal, da bi lahko rekel, da bi bilo kaj drugače. 

Ste si pogledali včerajšnje dogajanje v gostilni?
Prva stvar, ko sem prišel domov, je bila, da sem pogledal, kako kaj poteka delo v Gostilni brez mene. Bila je razlika. Nobenega smejanja ni bilo, v kuhinji je vladala tišina. Pogledal sem si, ker podpiram Marka in Valeria. 

Kako bi komentirali včerajšnje Markovo vodenje?
Vsi smo izkušeni v vodenju kuhinje. Nič posebnega ni bilo, vsaj ne da bi jaz opazil. Priprava je bila, kakršna je bila. Šef nam je že od začetka govoril, da v tej Gostilni ne sme zmanjkati hrane, sploh pa ne zadnji dan, ker se ne sme pokvariti celotnega vtisa.  

Pet vas je podpisalo, da bo zmagovalec med preostale štiri razdelil vsakemu dva tisoč evrov. Ste to podpisali z resnim namenom?
Podpisana je bila pogodba in mislim, da se bomo tega držali. Glede na vse, kar smo preživeli v kuhinji, mislim, da bi bilo dva tisoč evrov poštena nagrada v primeru poraza. Mislim, da bo zmagovalec to upošteval, če pa ne, pač ne. Zmagovalec bo verjetno, ko bo dobil nagrado, poklical in se bomo dobili ter to uredili. 

S kom boste ohranili največ stikov?
Mislim, da z Damjanom, Tino, Almirjem in Markom, saj sem se z njimi že od vsega začetka dobro razumel. 

Kako to, da ste pred kamero delili zgodbo o svojem težkem otroštvu? 
Na izjavah radi vidijo, da kaj poveš. Nič nimam za skrivati. Lahko bi že na samem začetku to povedal in zmagal, ampak jaz sem na vse to pozabil. Kar je bilo, je bilo, ne oziram se več nazaj. Sem bila pa iskren. Odgovoril sem na vse, kar so me vprašali. Nimam kaj za skrivati

Kako so starši komentirali to vašo odločitev, da ste o tem javno spregovorili?
S starši se sploh še nisem videl. Verjetno ne bo prav prijetno, ampak glede na to, da sem že malo gledal revije, vidim, da je to že zunaj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.