Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Pokukajte v tičjo kletko

Tičja kletka Bor Slana, Šentjakobsko gledališče Ljubljana
Ob 17. uri si lahko na odru Šentjakobskega gledališča ogledate Tičjo kletko, žalostno komedijo, veselo dramo ali komično melodramo, ki jo je priredil in režiral Gašper Tič.

Tičja kletka je zgodba para kot konservativnega senatorja in njegove družine ter zgodba o ljubezni sina in hčerke obojih, ki jima kot Romeu in Juliji na poti do uresničitve sanj stojita družini. S tem preseže aktivistično noto za pravice homoseksualcev, liberalcev, konservativcev in sploh vseh strastno opredeljenih in postane predstava o ljubezni. S klišejsko izrisanimi zgodbami in lastnostmi vseh protagonistov (družini, ki ju loči veroizpoved, spolna usmerjenost, življenski stil in nazor) in vpletenih (biološka mama, priseljeni služabnik, transvestiti), ki prav vsi skupaj začuda živijo na istem planetu in se znajdejo v precej nerodnem in komičnem zapletu, je precej jasna zrcalna slika sodobnega sveta in večnih vprašanj v popolnoma različnih življenjskih zgodbah posameznikov v njem.

Na duhovit in spreten način pred našimi očmi obravnava moralo, ljubezen, politiko, rasizem, drugačnost, strpnost ipd. v vsej svoji relativnosti. V svoji želji pripeljati gledalca do točke, ko preneha obsojati, se neprestano poigrava z nagnjenostjo k sodbi slehernega v dvorani; je bolj moralno sporen gejevski par ali konservativni senator - podpredsednik Koalicije za moralni red, katere predsednik umre na mladoletni temnopolti prostitutki?

Za vstopnico boste odšteli od 5 do 11 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.