Magazin > Film & Glasba & TV
173 ogledov

Pokusili smo jedi iz Gostilne pri šefu

Piknik na travi
1/11
Žurnal24 main
Odpravili smo se v najslavnejšo gostilno v Sloveniji in preverili, ali so jedi res tako dobre, kot v kamere vzdihujejo gostje.

So se kandidati šova Gostilna išče šefa 2 od Bineta Volčiča že česa naučili? So porcije dovolj velike? So vse jedi res tako dobre? To so naše ocene ...

Predjed: jesenski zavitki
Če ste pripravljeni na igro okusov, so jesenski zavitki prava izbira. Ne ustrašite se tega, da so polnjeni s krvavicami, saj so zelo okusni. Prvi grižljaj naj bo vsekakor brez omake, nato pa zavitke kar pomakajte vanjo. Najbolj me je prepričala nepričakovana kombinacija zavitka z omako z ingverjem in jabolkom, sledili sta omaka s kislo smetano, papriko in drobnjakom in tista z rdečim zeljem. Trije zavitki, ali bolje rečeno, polnjene palčke so za predjed dovolj, za hrustljavost pa poskrbijo še štirje čebulni obročki.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): *****

Predjed: piknik na travi
Ta predjed je odlična izbira za ljubitelje paštet in namazov, poleg tega pa je zanimiva na pogled. Natakar vam postreže s travnato podlago, prtičkom, ki nadomesti odejo, pašteto in namazom, lončkom zelenjave in košarico s kruhki. V njej bi bil za moj okus lahko kakšen kruhek več, zato bom to jed ocenila s štirimi zvezdicami od petih, vendar pa je velikost porcije kljub temu zadostna.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): ****

Predjed: šefov raviol
Šefov raviol, ki je, če sklepamo po velikosti, pojedel štiri običajne raviole, je kot topla predjed ravno pravšnji, da vzbudi tek, čeprav ga poleg kuhane in na brunoise narezane zelenjave "krasi" za moj okus popolnoma nepotrebna pena, sredica raviola iz špinačnega testa pa poleg špinače preseneti z nežno jurčkovo kremo in rumenjakom, ki (ko se razlije) lepo poveže vse okuse. Velikost porcije: primerna.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): **** (z omako namesto pene *****)

Predjed: juha "z žara"
Juha iz pečenega česna z žafranovim oljem, rakovim tartarjem s krutonom in zelišči je več kot slastna. Česna se čuti ravno prav, olje pa ji doda zelo poseben, aromatičen okus. Na žalost pa moramo skritizirati količino. Pričakovali smo, da bo v vrčku, ki ga pred gostom izprazni natakar, juhe malo več kot le za eno (majhno) zajemalko. Moški bi se pritožili.

Bi jed spet naročili? Da, a le, če bi dobili dve zajemalki.
Ocena (1–5 zvezdic): ****

Glavna jed: slovenska mal'ca za prave dame
Kombinacija svinjske ribice in omake terijaki je posrečena, meso je bilo zelo sočno in mehko, tudi količina je za dame ravno pravšnja. Všeč mi je bila tudi zelenjavna priloga; kipnik z zelišči je bil puhast, rahel in lahek. Krožnik je videti zelo privlačno, dobrodošlo pa je tudi šilce jägermeistra.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): *****

Glavna jed: G-burger
G-burger za glavno jed nasiti ženske ljubiteljice mesa, a moški bi morda hoteli kakšen grižljaj več. Sicer pa je burger super mešanica rdeče pese, omake z žara in zelenjave. Poleg vam postrežejo krompirček in še omako za krompirček. Velikost porcije je, kot rečeno, za ženske zadostna, za moške premajhna.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): *****

Glavna jed: kmečka pojedina
Kmečka pojedina v dveh manjših zavitkih iz testa, posutega s sezamom, skriva vegetarijanski obrat tradicionalnega slovenskega kosila s praženim krompirjem, ki so mu v Gostilni pri šefu dodali vegeocvirke ter priloge iz repe, rdečega zelja in ohrovta. Glede na 12 evrov, na kolikor so ocenili to vegetarijansko glavno jed, bistveno premajhna in zato primernejša za predjed; kljub okusnosti ji to težko oprostimo.

Bi jed spet naročili? Ne.
Ocena (1–5 zvezdic): *** (ob primernejši ceni ali velikosti porcije ****).

Glavna jed: lososov "štrudelj"
Razočaranje. Od  pite, polnjene z lososom, ajdovo kašo in zelenjavo, sem pričakovala več, saj stane 12 evrov. Če ne bi bilo zelenjavne citronske omake, ki je ne moremo označiti za presežek, bi bil štrudelj še bolj pust, čeprav so losos iz pečice rešili še pravi čas in je bil odlično pečen. Količina je zadostna ... Vsaj za ženske ....

Bi jed spet naročili? Ne.
Ocena (1–5 zvezdic): ***

Sladica: čokoladni vrt, 1. ocena
Kot čokoholiku se mi je na prvi pogled zdelo, da so v mojem kozarčku malo varčevali s čokolado, čokoladna zemlja je zelo sladka, a kombinacija z omako iz jurke omili sladkost in deluje odlično. Sladico sem pridno zalivala, jo mešala in na koncu ugotovila, da je bilo čokolade čisto dovolj, saj so različne čokoladne plasti zelo nasitne. Ker sem pokusila tudi prismojeni trio, lahko rečem, da bi si ob vnovičnem obisku naročila tega.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): ****

Sladica: čokoladni vrt, 2. ocena
Čokoladni vrt, ki v pravem in zato seveda neužitnem cvetličnem lončku združuje ganaš iz mlečne čokolade, peno iz temne čokolade, peno iz bele čokolade, čokoladni potresenec in preliv iz grozdja, je za jedce, ki jim sladko prehitro postane presladko, presladek zalogaj, čokoladni potresenec pa ob prevelikih količinah zlepi zobe in povzroča diabetes. Velikost porcije: primerna, še primernejša pa bi bila z manjšo količino čokoladne "zemlje".

Bi jed spet naročili? Ne.
Ocena (1–5 zvezdic): ***

Sladica: prismojeni trio, 1. ocena
Ta sladica, ki jo tvorijo trije crème brûléeji, je bila pika na i. Minilončki ajdove kaše, pasijonke in kave se lepo dopolnjujejo, čeprav bi sama namesto kave raje izbrala kakav, saj nisem ravno kofetkarica. Če bi imeli to na izbiro, bi bila sladica popolna.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): ****

Sladica: prismojeni trio, 2. ocena
Kot ljubiteljica crème brûléeja sem od trisa veliko pričakovala in Binetova ekipa me ni razočarala. Okusi (ajda, pasijonka in kava) so med samo usklajeni in tudi vsak posebej je slasten. Pokusila sem tudi čokoladni vrt, a ta se s prismojenim triom ne more primerjati.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): *****

Naš predlog:
Če niste prepričani, kaj naročiti, s šefovim menijem verjetno ne boste zgrešili.

Komentarjev 4
  • Simon VS 14:17 12.november 2013.

    no, 12 pa vseeno.

  • Simon VS 14:16 12.november 2013.

    15€ za en burger ?!

  • kovinar 10:11 12.november 2013.

    Nisem gurman, zato nič od tega ne bi jedel niti poizkusil. Najraje imam pristne slovenske jedi, ali pa klasiko - govejo juho, meso, krompir, solato. In za tako kosilo, kjer se res najem nikjer ne plačam več kakor 15€.