Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Poletite z malim modrim Huhujem

Mali modri Huhu Radovan Čok, Gledališče Koper
V Gledališču Koper bodo ob 10. in 18. uri uprizorili predstavo za otroke z naslovom Mali modri Huhu, ki bo razveselil najmlajše.

Mali modri Huhu je nadaljevanje zgodbe o modrem piščetu, o sovičku, ki se je po nesreči izvalil v kokošnjaku. V prvem delu so ga kokoši poskušale prevzgojiti tako, da bi jim bil podoben kot jajce jajcu. In ker jim to ni uspelo, ga je petelin sredi noči vrgel iz kokošnjaka.

Zgodba o malem Huhuju (Mojca Fatur) se začne prav tam; lepe zvezdne noči se znajde sam pred vrati kokošnjaka. Nočni prepir, ki se je razlegal iz kokošnjaka, sta z začudenjem spremljala ježevka (Ajda Toman) in polh (Rok Matek). Slišala sta petelinove (Gorazd Žilavec) grožnje malemu Huhuju in radovedna čakala, da čudno pišče, ki ga muči nespečnost, "prileti" iz kokošnjaka. Med čakanjem sta se najedla gnilih hrušk, kar je posebej čudno učinkovalo na polha. Ves norčav je pričakal Huhuja in skupaj so poskušali ugotoviti, kdo je mali. Huhu pa se je tudi tukaj izkazal kot pametnejši. Tako ga je prepoznala mama sova (Maja Aduša Vidmar), ki mu je edina znala odgovoriti na večno vprašanje, kaj je bilo prej, kokoš ali jajce.

Besedilo za otroško igro Mali modri Huhu je tako kot igrico Modro pišče napisala dramska igralka Maja A. Vidmar, namenjena pa je najmlajšim obiskovalcem gledališča – predšolskim otrokom in učencem prve triade osnovnih šol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.