Magazin > Film & Glasba & TV
73 ogledov

Poletje na domačih televizijah

Bazen, swimming pool François Ozon
Ker poletje ni samo čas za morje in potovanja, ampak tudi za sproščanje pred malimi zasloni, smo slovenske televizije povprašali, kaj nam bodo ponudile do konca avgusta.

Julija na dopust večinoma odide tudi domača TV-produkcija, kjer nastajajo razvedrilne oddaje, šovi in kvizi, zato televizije poletni čas izkoristijo za ponovitve oddaj iz minulih sezon, medtem ko za nove vsebine poskrbijo filmi in serije. 

TV Slovenija v znamenju filmov

Na TV Slovenija za lastno zabavno produkcijo v poletnih mesecih skrbijo v kulturnem programu, kjer od ponedeljka do petka po Odmevih vsak dan pripravljajo Poletno sceno, filmov in serij pa na nacionalki ne bo manjkalo. V sklopu Sedmega pečata se bodo v juliju in avgustu ob torkih (ob 21. uri na TVS 2) zvrstili nizozemski film Joy, hrvaški film Kotlovina, francosko-angleški koprodukcijski film Bazen, ruski film Dvanajst, angleški koprodukcijski film Le poljub, danski film Aplavz  in ameriški film Dekle iz tovarne. Poletni filmi tedna, ki so na sporedu ob sredah (ob 20. uri na TVS 1), bodo v znamenju evropskega filma, v sklopu katerega bodo na sporedu premierno predvajani švedski film V vesolju ni čustev, ameriška filma Teorija kaosa in Pametna človeka, francoski film Hello Goodbye, italijanski film Immaturi ter ameriška filma Zbegani in Burno življenje Pippe Lee.

Petkovi poznovečerni filmi (ob 22.10 na TVS 2) bodo še naprej posvečeni ljubiteljem akcije, trilerjev in grozljivk. Šestdelni nanizanki Vares bo sledila premiera južnokorejskega filma Tajfun, do konca poletja pa bodo na programu še Peščeni planet, Čarovnica iz Blaira, Usodni molk in Sedem samurajev. Tudi sobotni večeri (ob 20. uri na TVS 2) bodo posvečeni drami, romanci in komediji, premierno pa bodo predvajani nemški film Velike sanje ter ameriški filmi Moč jezera, Obujeni prvak in Zakonsko življenje. Za zamudnike bodo na nacionalki v istem terminu predvajali angleška filma Revni milijonar, Tristan in Izolda ter nizozemski film Lovec na rekorde – legenda o motorju, četrtkov večer (ob 20. uri na TVS 1) pa bo namenjen zamudnikom, saj bodo na sporedu ameriški filmi August Rush, Iluzionist, poljski film Raje kot vse na svetu, angleški film V neurju, ameriški film Sivi vrtovi in italijanska miniserijo Šiviljstvo Fontana. 

Od serij bo ob nedeljah (ob 15. uri na TVS 1) na sporedu šest delov koprodukcijske serije Komisar Rex (XI.), ki se bo poslovil 1. septembra, ob ponedeljkih (ob 21.30 na TVS 2) pa bosta premierno predvajani tudi islandska miniserija Črni angeli in koprodukcijska miniserija Labirint, medtem ko bo zamudnike tešila ponovitev angleške miniserije Vera (I.). Ljubitelji Doktorja Martina si peto sezono te angleške nadaljevanke lahko ogledajo ob torkih (ob 20. uri na TVS 1), policijski inšpektor John Barnaby umore  v angleškem podeželskem mestecu Midsomer raziskuje ob nedeljah (ob 20. uri na TVS 1), po končani 14. sezoni pa bodo na nacionalki konec julija začeli premierno predvajati še 15. sezono detektivske nanizanke Umori na podeželju. Do sredine avgusta bo ob petkih (ob 21. uri na TVS 2) na sporedu ponovitev miniserije Kennedyjevi, tej bo sledila 11. in hkrati zadnja sezona humoristične nanizanke Moja družina (My Family), premierno pa bo predvajana še koprodukcijska nadaljevanka Svet brez konca, ki je posneta po knjižni uspešnici Kenna Folleta. 

Ponedeljkova Dediščina Evrope (ob 20. uri na TVS 2) bo v poletnih mesecih posvečena  slikarjema Rembrandtu in Van Goghu ter življenju Thomasa in Heinricha Manna. Na sporedu bo štiridelna nizozemska nadaljevanka Rembrandt in jaz, sledili ji bosta angleška dokumentarna oddaja Van Gogh v besedi in sliki in nemška dokumentarna oddaja Impresionisti v Parizu, avgusta pa bo na sporedu še nemška igranodokumentarna miniserija Mannovi – Roman stoletja

Razočarano poletje na Pop TV

To poletje je na Pop TV med serijami najbolj aktualna finalna sezone Razočaranih gospodinj, od 24. junija je na sporedu nova telenovela Rosa diamante, ob torkih ob 20.50 pa najnovejša, peta sezona Mentalista. Od filmov na Popu velja omeniti Ljubezen na daljavo, vse tri dele filma Hiša debele mame, Seks v mestu, na Kanalu A pa Mesto, Postavi se zase in Na robu teme, na programu Kino film Večer ter filmska maratona, ki bosta posvečena Johnu Travolti (10. avgust) in hitrosti (17. avgust), programa Oto in Brio pa bosta kot vedno skrbela za velik nabor sinhroniziranih risank za otroke in serij za odrasle.  

Deseprate Houswives, Razočarane gospodinje | Avtor: Promo Promo

Planet TV s kvizom, kuhanjem in slovenskimi filmi

Najbolj sveža poletna oddaja Planeta TV je kviz Kdo bo koga z voditeljem Aljošo Ternovškom, ki ga gledalci lahko spremljajo od ponedeljka do petka ob 20. uri,  medtem ko bodo na željo gledalcev čez poletje na sporedu tudi ponovitve domačih šovov DA šov in Moj dragi zmore. Med novostmi na področju tujih serij velja omeniti nanizanko Prenašalec, ki je posneta po istoimenski filmski uspešnici in je na sporedu vsako sredo ob 20.45, ter NCIS L.A. III, ki je na sporedu vsako sredo ob 21.45, nadaljujejo pa se tudi serije Mladi kuharski mojster, Sulejman Veličastni, Zločinski um in Navy NCIS. Ob nedeljah je na sporedu že nekaj tednov tudi kuharska oddaja Titova kuhinja, 21. julija se bo začel šov Modni oblikovalci Heidi Klum – Sezona zvezd, konec julija pa tudi Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course, ki bo nadomestil Mladega kuharskega mojstra. Petki so rezervirani za slovenske filme, med katerimi si bodo gledalci lahko ogledali filme Karavla, Ruševine, Porno film, Remington, Srčna dama, Karmen in Sreča na vrvici, od tujih filmov pa se bodo na sporedu med drugim znašli Bruce Vsemogočni, Bitka s časom in Babilon.

 

Aljoša Ternovšek | Avtor: Planet TV Planet TV

Kar se tiče športa na Planet TV, so se minulo soboto začele tudi tekme prve slovenske nogometne lige – Prva liga Telekom Slovenije, avgusta pa bodo gledalcem na voljo tri tekme UEFA – zadnji (4.) predkrog UEFA Lige prvakov (prva in povratna tekma) ter UEFA Superpokal, ki bo na sporedu 30. avgusta ob 20. 45, v njem pa se bosta pomerila Bayern in Chelsea.

TV3 s tematskimi tedni ter resničnostno-dokumentarnimi oddajami 

Novost na TV3 so tematski tedni filma, med katerimi bodo posamezne tedne posvetili francoskemu filmu, komediji, nagrajenim filmom z različnih festivalov, nostalgičnim hitom produkcije nekdanje Juge, otroškim filmom in še čemu. Gledalci bodo poleg tega lahko spremljali tudi nove serije, ki so na spored prišle pred kratkim, med njimi pa je najti serije Dediči družine del Monte, V vrtincu mode in ljubezni ter do sedaj najdražjo kolumbijsko serijo o narkomanskem velikanu Escobarju.

Na zaslone je prišla tudi nova oddaja Superstylish, v kateri frizer Gašper gosti znane Slovence in demonstrira razne frizerske trike ter bo v razširjeni različici na program TV3 prišla jeseni, že zdaj pa je v posebnih, razširjenih oddajah na sporedu oddaja Navigator karavaning, kjer lahko dobite tudi kakšen namig za preživljanje prostega časa. Za zamudnike se bodo v poletnem času zvrstile tudi ponovitve šova Klemna Slakonje Zadetek v petek, stalnica ponudbe TV3 pa ostaja tudi dokumentarno-resničnostni program, ki ponuja različne oddaje o prenovah, modi, neverjetnih nesrečah, selitvah ter najlepših ekoloških domovih sveta.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.