Magazin > Film & Glasba & TV
67 ogledov

Policija preiskuje Jasminino posilstvo

jasmina Planet TV
Tekmovalka šova Kmetija: Nov začetek Jasmina je v intervjuju za naš portal razkrila, da je moškega, ki jo je januarja posilil, prijavila policiji.

V areni ste se bojevali proti Denisu in zmaga vam je za las ušla. Ko ste se z njim pomerili v moči, je bilo videti, kot da ste se vdali.
Boj je bil zelo težek. Že prva igra v spretnosti je od mene zahtevala veliko moči, tudi psihične. Psihično nisem bila dovolj stabilna in močna, da bi Denisa lahko premagala, zato sem se na koncu res malo vdala, mi je pa tudi počasi zmanjkovalo moči.

Denis bi za boj lahko izbral tudi Mateja, a se je odločil za vas. Je bilo pošteno, da je izbral žensko?
Ne, tudi zato ne, ker sva bila zaveznika. V šovu bi lahko ostala še en teden, če bi izbral Mateja.

V šovu ste povedali, da ste se zaradi Denisa počutili izdano. Zakaj mu tega niste povedali v obraz? On je namreč vseskozi trdil, da vas ne moti, da morata z njim v boj …
To bi zame predstavljalo nov psihični napor, za katerega pa nisem imela več moči. Denis je v vseh očitkih vedno našel neko strategijo in taktiko, s katero te je udaril nazaj. Če bi mu očitala izbor, bi iz mene spet naredil črno ovco. Čeprav je Denis ves čas zatrjeval, da je odkrit in vsem vse vedno pove v obraz, sedaj vidim, da temu ni bilo tako.

Je bil Denis večji spletkar od triperesne deteljice?
Denis brez Leona ne bi prišel tako daleč. Oba sta psihično zelo močna in samozavestna. Nikomur se nista pustila sprovocirati. Denis je bil na primer vedno prepričan, da bo v bojih zmagal. Glede taktiziranja pa sem še vedno prepričana, da so bili večji strategi člani triperesne deteljice. Lara in Žana sta vsako besedo spremenile v taktiko.

Ste bili enakopraven član Denisove skupine?
Nekaj časa sem bila enakopraven član skupine, vsaj dokler je bil v šovu še Martin. Šlo je za zavezništvo. Če si se v šovu držal za sebe, si hitro izpadel. 

Fantje bi vas lahko v tednu po Martinovem izpadu zaščitili, če bi izpadli kandidat vas izbral za glavo družine. Tega ni storil. Ste jim to zamerili?
Ne. Prevzeti vlogo glave družine je zelo odgovorna naloga, zato sem jim sama rekla, naj me ne izberejo. Glava družine je vedno kriva za vse. Tudi jaz sem bila mnogokrat kriva za stvari, ki jih nisem storila, zato za vlogo glave družine nisem imela dovolj poguma.

Denis je rekel, da ste se med šovom spremenili. Ima prav?
To drži. Na začetku sem tipala teren, na koncu pa sem spoznala, kam pes taco moli in se odločila za skupino, v kateri ni bilo toliko spletk.

Ste pa še vedno opravljali. Z Denisom sta obirala Darinko, z Darinko Denisa …
Ženske rade kaj pokomentiramo. Mi smo temu sicer rekli, da analiziramo. (smeh) V zadnjem tednu mi je ostala le Darinka. Ženski lažje zaupaš ženske težave kot moškemu. Denis pa se je res spremenil. Postal je še močnejši in samozavestnejši. Nagrade si zelo želi. V šovu sem spoznala, da denar ni vse in s to mislijo sem šla vsakokrat v boj.

V boj ste morali kar petkrat. Darinka in Leon pa nikoli. Leona je reševala imuniteta, kaj pa je reševalo Darinko?
Če bi bila izbrana za prvo dvobojevalko, bi izbrala Darinko. Te sreče nisem imela, saj sem bila vedno druga dvobojevalka. Enostavno ni prišla na vrsto, morda tudi zato ne, ker so se vsi malo bali, kdo nam bo kuhal, če gre domov, saj je bila glavna kuharica.

Kot kaže bo Darinka z dvema moškima pristala v finalu. Kakšne so njene možnosti za zmago?
Kljub temu, da me je Darinka veliko obrekovala, navijam zanjo. Naj zmaga, ker je ženska. Nima pa veliko možnosti za zmago. Ženska mora imeti v boju proti moškem veliko psihično in fizično moč.

Ta teden se je veliko govorilo o kakavu. Kdo ga je pojedel?
(smeh) Smo ga kar skupaj pojedli. Je pa res, da so me enkrat zasačili in takrat sem Darinki in Mateju v usta porinila žlico kakava. Na koncu sem bila vsega jaz kriva. Nihče pa se ne spomni, da se je kakav pil zjutraj, popoldne in zvečer.

Z Žano sta bili sprva prijateljici, nato pa ste ji v areni obrnili hrbet in se postavili na stran Kristine. Zakaj?
Žana, kot velika zaveznica živali, bi morala, ko ji je bila dodeljena skrb za prašičke, zanje bolje poskrbeti, saj so bili na mrzlem in brez hrane. Živali so se zaradi tega glasno pritoževale. Sicer pa je tudi ona, ko sem se borila proti Elizabeti in Bernardi, navijala za moji nasprotnici.

Mnogi sotekmovalci so bili prepričani, da ste hipohonder in da ves čas iščete pozornost. Kako to komentirate?
Temu se lahko le nasmejem. Moje zdravje je res bolj šibko, tudi sedaj. Zaradi šibkega imunskega sistem moram jemati zdravila. Malo sem bila tudi štorasta in živčna … Nisem se pa silila v ospredje. Pritoževali smo se vsi.

Šov je zaznamovala tudi vaša izpoved o posilstvu. Zakaj ste o tem spregovorili na televiziji?
Takšna izkušnja človeka zaznamuje za celo življenje. Ženske, ki so doživele isto, sem želela spodbuditi k temu, da o svoji izkušnji spregovorijo, saj je še huje, če takšno usodo obdržiš zase. Lahko pristaneš v psihiatrični bolnišnici. Ljudje naj vedo, da se to dogaja v našem kraju. Morda tukaj obstaja še kakšna punca, ki o tem ni upala spregovoriti, pa bo sedaj našla pogum.

Kako ste izbrali trenutek, da se izpoveste? Mnogi so vam očitali taktiziranje ...
Ta trenutek sem izbirala dalj časa, v bistvu že od samega začetka. Ves čas me je nekaj žrlo. Nisem jim mogla pogledati v oči, saj sem jim nekaj prekrivala. Počakala sem, da je bilo v šovu manj ljudi oziroma da bodo ostali le tisti, ki sem jim na nek način najbolj zaupala.

Lara in Žana dvomita, da se vam je to pripetilo, saj naj bi bilo v vaši zgodbi več nejasnosti. Kako to komentirate?
O podrobnostih me nista spraševali, čeprav sem jima ponudila, da jima lahko zaupam še več stvari glede tega dogodka. Morda sem kaj narobe povedala. Treba je razumeti, da je bilo v tistem trenutku, ko sem jim izpovedala svojo zgodbo, v meni ogromno močnih čustev. Tega dogodka si nisem izmislila. Ko sem prišla iz šova, sem odšla k policiji, ki zadevo sedaj preiskuje. Imam priče. Stvar je še sveža, saj se je zgodilo šele januarja.

Zakaj posiljevalca niste prijavili prej?
Nisem imela dovolj moči. Bala sem se, da bo šlo za mojo besedo proti njegovi, saj se je zgodilo v osami. Strah me je bilo tudi, da bi bila na koncu jaz za vse kriva. Občutek krivde je bil zares velik. Tiste, ki so doživele isto, me bodo razumele. Ne obremenjujem se s tem, kaj si ljudje mislijo. Jaz vem, kaj sem preživela, tako kot to vedo tudi moji domači.

Ta teden smo izvedeli, da posteljnine v vseh teh tednih nihče ni opral. Kako to?
Vsi smo se osredotočali na tedenske naloge. Če se je nekdo lotil še kakšne druge naloge, so te obrekovali. Na umazanijo v hiši sem večkrat opozarjala, a se ni nič zgodilo.

Vaša skupina je veliko obrekovala tudi Darinkine in Matejeve higienske navade. Kaj vas je motilo?
Mene so vsi obrekovali, pred svojih pragom pa nihče ni pometel. Darinka si ni umivala rok, na stranišče je hodila za vsakim vogalom … Niso se umivali. Mi smo se tuširali na vsake dva dni, nekateri pa le enkrat na teden.

V šovu ste izgubili veliko kilogramov. Se še vedno topijo?
Izgubila sem 16 kilogramov. Letos bi jih rada izgubila še 15, upam pa, da jim bom vsaj še kakšnih pet. Ne nameravam se več "basati“ s hrano. Moram se držati nazaj.

Kako se spopadate s prepoznavnostjo?
Težko. Nisem vajena tega, da ljudje pridejo do mene in mi dajo roko. Veliko oseb mi je čestitalo, nekaj pa je bilo seveda tudi kritik.

Kaj vam očitajo?
Da se nisem znala prilagajati in da nismo znali delati. Nekateri so prepričani, da bi kmetija pod našim vodstvom pred 100 leti propadla v 14 dneh.

Kaj bi naredili z denarjem, če bi ga dobili?
Kupila bi si nov avto. Nekaj denarja bi porazdelila, kar bi ga ostalo, pa bi z možem porabila za dopust.

Kaj bi radi sporočili Sloveniji?
Ljudje me morajo spoznati v realnem življenju. Nisem zahrbtna, šlo je za igro, ki smo jo vsi igrali.

Komentarjev 2
  • Skippy 23:13 01.december 2014.

    Ha ha.

  • Avatar čavez
    čavez 19:34 01.december 2014.

    Tudi s kleščam te nebi prijel.