Magazin > Film & Glasba & TV
54 ogledov

Pometanje na Viba filmu

Metka Premerl Igor Prodnik Mediaspeed.net
Prepričan, a so ga razrešili, ker je poskušal narediti red.

Minister za kulturo Uroš Grilc je predčasno razrešil direktorja Filmskega studia Viba film Ljubljana Igorja Prodnika in za vršilca dolžnosti za največeno leto imenoval Vojka Stoparja, trenutno sekretarja v službi za slovenski jezik ministrstva za kulturo (MK).

“Direktor ni ravnal po predpisih in splošnih aktih zavoda oziroma je ravnal v nasprotju z njimi, saj pri zaposlitvi pomočnice direktorja ni pridobil soglasja ministrstva za kulturo, s čimer je kršil zakon za uravnoteženje javnih financ,” so sporočili z MK in dodali, da Prodnik pri odpovedi redno zaposleni osebi v zavodu ni upošteval dejstva, da je bila v času odpovedi sindikalna zaupnica, in bi moral za tako odpoved predhodno pridobiti soglasje sindikata, “prav tako pa je z izdajo posamičnega akta posegel v reorganizacijo del in nalog na konkretnem delovnem mestu, ne da bi predhodno spremenil akt o sistematizaciji delovnih mest in organizaciji dela”.

Prodnik vs. sindikat

“Če sindikati odobravajo stvari, kot je ta, da človeka, ki dobi obvestilo, da bo odpuščen, naslednji dan v gostilni Jurman imenujejo za sindikalnega zaupnika, zato da mu v ponedeljek ne bi bilo mogoče izročiti odpovedi, smo na koncu s sindikati. Saj se vidi, kam pes taco moli. Če pa hočeš res kaj narediti, stopijo proti tebi in razrešujejo tebe, namesto da bi ti pomagali narediti red, kjer je bil popolni nered,” obtožbe sveta Viba filma in odločitev kulturnega ministra komentira Igor Prodnik ter dodaja: “Če se tako postavljajo sindikalni zaupniki in če zadaj stojijo sindikati, se Sloveniji slabo piše.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.