Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Pop opera za vedno

Helena Blagne Zaman (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
“Vedno kombiniram pop in opero,” pravi Helena Blagne Zaman, ki je izdala nov album.

Helena Blagne Zaman je v četrtek izdala svoj 21. album, na katerem je deset po njenem mnenju najlepših skladb, ki so dobile novo podobo.

“Z izdelkom sem zelo zadovoljna. Vedno kombiniram pop in opero, saj jo imam zelo rada,” nam je zaupala Helena, ki je v album vložila osem mesecev dela. Se pa v nasprotju z drugimi glasbeniki zdaj ne namerava podati na turnejo. “Koncert sem že imela v Stožicah. Na njem sem med drugimi predstavila skladbe z albuma. Posnela ga je tudi Televizija Slovenija, tako da ga bodo lahko videli tudi tisti, ki se ga niso utegnili udeležiti,” pravi Helena, ki ji je težave na koncertu povzročala samo akustika. “Z akustiko v dvorani je res križ. Treba bi bilo urediti novo dvorano za te namene,” meni.

Mojmir Sepe o Heleni Blagne: "Helena je resnično zvezda slovenske estrade. Žal se je rodila prepozno, da bi nastopala v časih, ko so festivali kreirali okus in popularnost pevcev."
 

Medijem ne zameri
Pevka medijem ne zameri, da so se pred spektaklom v Stožicah bolj kot z glasbo ukvarjali z njenim (pomlajenim) videzom. “Brez tega ne gre. Danes je pač takšen čas, da se pišejo tudi druge stvari.”

O finančni plati samega koncerta pa ni želela govoriti. “Glede finančne pokritosti je bilo toliko dezinformacij in toliko motoviljenja, da ne bi govorila o tem. Karkoli rečem, nima smisla. Ljudje so svoje izračunali, pa naj še naprej izračunavajo po svoje. So pa kalkulacije zelo daleč od realnosti. Lahko rečem samo, da je šlo za zelo velik zalogaj, za veliko organizacijo. Naj pri tem ostane,” pravi Helena in napoveduje, da bo zagotovo posnela še kakšen album z avtorskimi skladbami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.