Magazin > Film & Glasba & TV
322 ogledov

POP TV odpovedal šov Gasilci: Enota 14

gasilci:enota14 POP-TV-2
POP TV je nameraval spomladi začeti s snemanjem šova Gasilci: Enota 14. Zaradi številnih pomislekov gasilcev so šov za zdaj odpovedali.

"Decembra smo na POP TV najavili novo oddajo Gasilci: Enota 14. Gledalci so projekt pozdravili z navdušenjem, razveselil nas je tudi prvi odziv prostovoljnih gasilcev, saj smo v le 24 urah po objavi prejeli več kot  100 popolnih prijav. Projekt smo pripravljali v tesnem sodelovanju s sodelavci poklicne gasilske brigade Ljubljana in drugimi predstavniki gasilcev v Sloveniji. Skozi oddajo smo s pomočjo strokovnjakov želeli prikazati zahtevna usposabljanja, srčnost in predanost prostovoljnih gasilcev. Tako bi še dodatno utrdili njihov ugled in dobro ime, hkrati pa bi lokalni skupnosti nudili podporo z denarno nagrado, ki bi jo tekmovalec priboril za svoje prostovoljno gasilsko društvo. Vendar pa je oddaja sprožila tudi pomisleke, med drugim tudi pri ključni skupini, pri upravnem odboru in poveljstvu Gasilske zveze Slovenije (GZS). Ker brez soglasja in strokovne podpore GZS tega izredno zahtevnega projekta ne želimo delati, smo se skupaj z vodstvom GZS  dogovorili, da ga zaenkrat ne bomo izpeljali," so sporočili s POP TV.

"Izmislili so si šov, ki je ponižujoč"

Prostovoljni gasilci so nestrinjaje s šovom izrazili takoj po uradni objavi informacije.

"Izmislili so si šov, ki je ponižujoči do vseh prostovoljnih gasilcev v naši državi. Odzovejo se vedno, ko so ostali še v toplih pisarnah. Sami veste, da šovi do sedaj (še zlasti zadnji) so sama navlaka. Če jim ostaja denar, imajo TRR račun naše organizacije in naj kar donirajo. Prostovoljni gasilci imajo nalogo pomagati ljudem in ne delati dobiček komercialnim televizijam. Že tako rešujemo večina stvari, ki se dogajajo zaradi malomarnosti države in občin," so zapisali pod peticijo, s katero so se borili proti snemanju.

Komentarjev 14
  • banja 18:57 13.januar 2015.

    Pa res take stvari ljudje gledajo? Kaj so ljudje prforani, da kar gledajo vsakovrstne neumnosti na TV? A ni bolje vzeti v roko knjigo?TV tako poneumlja, da se to pri nas že krepko pozna. Imamo povsem dezorientirane ljudi.

  • Tadej Tomašič 15:06 10.januar 2015.

    Podpirate ali ne podpirate cilj komercialnega TV-ja je samo eden: ZASLUŽEK na račun gledanosti in vsega kar sodi zraven (glasovanja, oglaševanje, promocija, itd...) ...so pa seveda tudi posredni (+ in -) vplivi na gledalce...lahko bi bilo pri takem šovu seveda ...prikaži veča tudi kaj koristnega...seveda na račun izkoriščanja PROSTOVOLJNOSTI. Ko potegneš črto bi bilo BOLJE ZA TV, DA BI V PRIMERU IZVEDBE TOVRSTNEGA ŠOVA DAL VES ZASLUŽEK GZS (ki bi ga razdelil prostovoljnim društvom) IN S TEM POKAZAL KOLIKO MU JE DO ČESA ! ...prostovoljni PGD-ji pa bi morali ta denar uporabiti kvečjemu ZA OPREMO&USPOSABLJANJA in NE za veselice in píjanice :)

  • izRODEk 20:31 09.januar 2015.

    A so se mal usral pri PRO-Plus-u? :)))))Njih boli kita za gasilce, oni so z njimi želeli zaslužiti, poleg tega sodelujejo z ameriško ambasado, ta pa ima neposreden vpliv na desno politiko, ki se napaja z gasilci kot ...prikaži več nekakšno ljudsko vojsko.Gasilci nikoli niso bili in nikoli ne bodo ne levi in ne desni in noben medij ali politika si jih ne bo lastila. Gasilstvo je poslanstvo, je način življenja. Je odrekanje, za katerega ne pričakuješ plačilo in noben POP teve in podobna sranja jih ne moreta kupiti. So pa s to oddajo poizkusili, o tem ni nobenega dvoma.