Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Popolna melanholična katastrofa

Melanholija Kinodvor
Na filmskem platnu mestnega kina Kinodvor z letošnjega Liffa ob 21. uri si lahko še zadnjič ogledate film Larsa von Trierja z naslovom Melanholija.

V čudovitem filmu Larsa von Trierja o koncu sveta Justine (Kirsten Dunst) in Michael (Alexander Skarsgård) praznujeta svojo poroko na razkošni zabavi v imenitnem domovanju njene sestre Claire (Charlotte Gainsbourg) in svaka Johna (Kiefer Sutherland).

A naj se manično depresivna nevesta še tako trudi, se poročno slavje kmalu sprevrže v popolno katastrofo: družinske napetosti se stopnjujejo, zakoni se krhajo. Zemlji pa se medtem neusmiljeno približuje orjaški pobegli planet Melanholija ...

Lars von Trier je ustvaril osupljivo avdiovizualno fantazijo epskih razsežnosti in wagnerjanskega duha, ki žanr poročne komedije brezšivno zasuka v film psihološke in kozmične katastrofe.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.