Magazin > Film & Glasba & TV
54 ogledov

Portretni dotik svetlobe

Imaginarni portret, ki ga je ovekovečil Gregorič. (Foto: Arhiv organizatorja) Žurnal24 main
V Fotogaleriji Stolp naj vas zapeljejo trije fotografi, ki bodo predstavili sprehod z medvedi Skalnega gorovja, trenutke, ko se nas dotakne svetloba in imaginarne portrete posameznikov.

Mariborska Fotogalerija Stolp bo nocoj ob 19. uri odprla vrata razstave treh fotografov Iris Anam Care, Petre Draškovič in Aleša Gregoriča, ki bo na ogled vse do sobote, 26. marca.

Ob fotografijah Anam Care, ki predstavljajo trenutke, ko se nas dotakne svetloba, boste občutili marsikaj, le globoko se boste morali zazreti v njih. Njene izdelke ste lahko ujeli že jeseni na razstavi v Pelikanovem stolpu na Starem gradu Celje.

Pri Gregoričevih portretih gre za avtorsko upodobitev oseb v njihovem značilnem okolju - imaginarno predstavitev posameznika, ki pred kamero ne igra in se ne pretvarja ter s tem omogoči fotografu, da s svojim svojevrstnim kadriranjem nadgrajuje vizualno podobo.

"Divji svet Skalnega gorovja Kanade je tokrat vir mojih meditacij, iskanja tistih dotikov božanskosti, lepote in krhkosti, minljivosti in večnosti, mogočnosti in majhnosti. Ko si noga, nikoli utrujena od poti, išče vedno novih in novih korakov, vzponov, poti. Čudovito je doživljati svet na ta način, neobremenjeno, svobodno..." o svojih fotografijah pravi Petra Draškovič.

Ogled razstave je brezplačen, ogledate pa si jo lahko od torka do petka med 14. in 18. uro ali ob sobotah med 10. in 13. uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.