Magazin > Film & Glasba & TV
51 ogledov

"Poskušam biti čim bolj realen"

Challe Salle se bo v oddaji Več slovenske glasbe predstavil s pesmijo Nočm it do Žurnal24 main
Nocoj ob 21. uri se bo na Radiu 1 predstavila vzhajajoča zvezda hip hop scene Saša Petrović a.k.a. Challe Salle.

20-letni Vrhničan se z glasbo ukvarja že od malih nog. Pri sedmih letih se je začel učiti klavir in šolanje po šestih letih tudi uspešno dokončal. Vmes se je zaljubil v rap in pri 13 letih začel tudi sam ustvarjati. V oddaji Več slovenske glasbe z Gregorjem Bolčino (Žurnalov izbor) se bo predstavil s pesmijo Nočm it domov, morda pa tudi s pesmijo Party nonstop.

Zakaj ime Challe Salle?
Ime pomeni očka. Izbral sem ga zaradi ženske "come to daddy" scene in ker so me imeli vsi raperji za očeta. Vedno sem se namreč družil s starejšimi, zato so mi sovrstniki govorili, da se obnašam kot "ćale".

Kje dobivate navdih za svoje komade?
Navdih dobivam v vsakdanjem življenju. Največ pišem o ženskah, pa tudi o stvareh, ki se dogajajo v družbi. Gre za moje misli, izkušnje, zgodbice, ki jih nato predstavim na svoj poseben način. Na ta način dajem iz sebe ves negativizem. Poskušam pa biti čim bolj realen. Moj moto je: "Realno gledano in tko je tut povedano."

Kdo je vaš vzornik?
Odkar poslušam rap, je moj vzornik nemški raper Bushido. Od ameriških pa sem največ poslušal Snoop Dogga in Dr. Dreja. Med slovenskimi kakšnega posebnega vzornika nimam. Sem pa poslušal Klemna Klemna.

Pravite, da je vaš cilj osvojiti sam vrh slovenske hip hop scene. Na kakšen način ga nameravati doseči?
Rad bi dosegel, da bi bil povsod, tako kot je na primer zdaj Zlatko. Moj cilj je, da me sliši čim več ljudi tako na radiu kot na televiziji in da imam čim več nastopov. Maja pride ven nov videospot za moj solo komad, ki pa zaenkrat še nima naslova. Upam, da se bo potem začelo več dogajati.

Prebrala sem, da ste bili vedno upornik, v srednji šoli v tretjem letniku pa ste čisto "zabluzili" in več časa kot v šolskih klopeh preživeli na ulici. Ste jo zdaj že uspeli dokončati?
Vsem svetujem, da čim več hodijo v šolo in se ukvarjajo s športom. Sam sem enajst let treniral košarko pri Slovanu, bil sem tudi v reprezentanci, potem pa sem dobil poškodbe, zaradi katerih sem moral počivati pol leta. Padel sem iz ritma, pa tudi poškodbe so se mi začele ponavljati, zato sem se odločil, da s tem preneham. Zdaj se ukvarjam z borilnimi veščinami (kick boks, boks) in fitnesom.

Šolo (Aškerčevo gimnazijo) sem delal izredno, zdaj me čaka še matura. Nameravam pa se vpisati tudi na fakulteto, a še ne vem, katero smer bom izbral.

Kakšni pa so sicer vaši življenjski cilji?
Glasba mi je trenutno največja prioriteta. Želim si izdajati albume in snemati pesmi. Seveda pa imam tudi druge cilje. Želim si dokončati šolo, dobiti eno dobro službo in si ustvariti družino – a to šele čez kakšnih deset let, zdaj sem namreč star šele 20. Vse, ki si me želijo podrobneje spoznati, pa vabim, da obiščejo mojo spletno stran http://www.challesalle.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.