Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Poskusite sol življenja

sol življenja Kinodvor
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je trpka komedija Sol življenja (Gianni e le donne), ujemite jo ob 19. uri.

Gianni (Gianni Di Gregorio) je nedavno upokojeni Rimljan srednjih let. Dnevi mu minevajo med sprehajanjem psa prelepe mlade sosede, plačevanjem računov pod budnim ženinim očesom in nenehnimi telefonskimi klici njegove prastare matere. Nekega dne pa ga stari prijatelj Alfonso (Alfonso Santagata) preseneti z opisom svojih nedavnih spolnih podvigov. Gianni je očitno spregledal, da si vsi njegovi sivolasi prijatelji na vso moč prizadevajo ujeti zadnjo priložnost. Alfonso sklene, da mora Gianni takoj ukrepati. A ubogi Gianni je kot star, zarjavel avto. Motor je prižgan, a potrebnega bo kar nekaj časa, da ga spet spravi na cesto.

Trpka komedija, prežeta s tiho melanholijo in značilnim avtorjevim toplim humorjem, poda neprizanesljiv, a zabaven pogled na minevanje časa, staranje in hrepenenje. Režiser Gianni Di Gregorio, eden izmed scenaristov slavne Gomore, v avtobiografsko obarvani vlogi starajočega se moškega, ki je za ženske postal neviden.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.