Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Poslednja termina(l)torjeva avantura

Poslednji termina(l)tor Gledališče Koper
V slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici bo ob 20. uri na sporedu komedija Poslednji termina(l)tor, v kateri vas bosta Gojmir Lešnjak - Gojc in Boris Kobal nasmejala do solz.

Poslednji termina(l)tor nam predstavlja zadnjo avanturo zamejskega tržaškega rojaka Stanka Škerjanca - Scherianija (Boris Kobal), večnega idealista in upornika, sicer pa lastnika tržaškega lokalnega Radia Juriš. Po čudnem naključju se na sedežu njegove radijske postaje znajde papež Celestin VI. (Gojmir Lešnjak - Gojc), rojen v Ameriki kot John Wayne, sin matere Dalmatinke, ki je prvi ameriški papež v zgodovini.

V Trst prihaja blagoslavljat novi žaveljski terminal, pri tem pa mu, naveličanemu vatikanskih spletk, za hip uspe pobegniti zlaganosti vsakdana. Tako se povežeta usodi bivšega partizana, neomajnega borca za pravice zamejskih Slovencev, ki je tudi majhnim zamejskim povzpetnikom večni trn v peti, in papeža, ki v Vatikanu ne more uresničiti svoje vizije pravega krščanstva.

Za vstopnico boste odšteli od 14 do 18 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.