Magazin > Film & Glasba & TV
3 ogledov

Poslovila se je oskarjevka Jane Wyman

Žurnal24 main
V ponedeljek je umrla znana hollywoodska igralka Jane Wyman, ki je za svojo vlogo v filmu Johnny Belinda dobila oskarja.

Wymanova je v svoji bogati karieri posnela 80 filmov. © AP

 
V ponedeljek je na svojem domu v Palm Springsu umrla oskarjevka Jane Wyman . Po uradnih podatkih naj bi bila igralka stara 90 let, vendar so številne reference navajale številko 93.

Posnela je 80 filmov, akademija pa jo je štirikrat nominirala za glavne vloge. Kipec je dobila v drugem poskusu leta 1949 za film Johnny Belinda. V njem je igrala gluho in nemo žensko, zato je ob prejetju kipca dejala: "Ta kipec sem dobila kljub molku v filmu, zato bom tudi sedaj molčala”.  Ostale nominacije je zbrala s filmi The Yearling, The Blue Veil, ki ji je prinesel tudi drugi zlati globus, in Magnificent Obsession.

Gledalci si jo bodo verjetno najbolj zapomnili po vlogi v žajfnici Falcon Crest, ki ji je prinesla še en zlati globus. Wymanova si je prislužila kar dve zvezdi na hollywoodskem pločniku slavnih, vendar je bila kljub številnim nagradam bolj znana po svojem razburkanem ljubezenskem življenju, saj je bil njen tretji mož tudi poznejši ameriški predsednik Ronald Reagan, s katerim je igrala v filmih Brother Rat in Brother Rat and a Baby. V osemletnem zakonu so se jima rodili trije otroci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.