Magazin > Film & Glasba & TV
106 ogledov

Poslušalci kot psihiatri

Alojz Svete RTV Slovenija
Pri psihiatru. Odločilen glas v 
radijski oddaji bodo imeli poslušalci.

V sredo, 2. aprila, se bo na Prvem programu Radia Slovenija začela nova radijska oddaja Pri psihiatru, v kateri bodo imeli odločilen glas poslušalci, na sporedu pa bo vsako sredo ob 21. uri.

"Z oddajo Pri psihiatru nadaljujemo niz kontaktnih igrano-razvedrilnih oddaj ob sredinih radijskih večerih. Kriminalke, ki so bile na sporedu doslej in sta jih vodila Ljerka Belak in Branko Grubar, so bile zelo priljubljene in so številne poslušalce odvrnile od TV-zaslonov," pravi Janko Petrovec, urednik razvedrilnega programa na omenjenem radiu, ki je prepričan, da bodo velikokrat šaljive razprave o intimnih težavah še razširile njihov krog večernih sopotnikov.

Konec z dvema možnostma

Oddajo, ki bo trajala vse do 18. junija, bo vodila pisateljica Carmen L. Oven. Gre za serijo 12 igranih zgodb, katerih avtorica je Mateja Perpar, govorijo pa o zakonskih težavah, ljubosumju, strasteh in fantazijah. Partnerja se bosta v njih spopadla s kočljivo težavo in se zatekla k psihiatru, ki ga igra Alojz Svete, vendar njegovo mnenje ne bo odločilno, temveč le eno od številnih, saj bodo svoje nasvete lahko prispevali tudi poslušalci.

Režiser Klemen Markovčič je k sodelovanju povabil 12 parov slovenskih igralcev in igralk ter jim ponudil vloge mož in žena oziroma fantov in deklet, ki se spopadejo z le navidez nerešljivo težavo. Konec vsake zgodbe je nepredvidljiv, saj razplet ne bo v rokah režiserja ali scenarista; avtorji so za vsako zgodbo namreč napisali dva različna konca, s katerima se bosta junaka tedenske zgodbe morala soočiti, kakšna bo njuna usoda, pa bo določil glas ljudstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.