Magazin > Film & Glasba & TV
62 ogledov

Potopite se v svet oceanov

Svet oceanov Kinodvor
V sklopu Kinobalona si lahko ob 17. uri v Kinodvoru ogledate film Svet oceanov (Oceanworld).

Ob pripovedovanju morske želve spremljamo življenje v oceanu, od Velikega avstralskega koralnega grebena in argentinskega polotoka Valdez do otoka Roca Partida v Mehiki, dóma tisočih morskih psov. Priča smo najrazličnejšim dogodkom: opazujemo jato orjaških ostrižev, bežimo pred belim morskim psom, čez greben sledimo morskim golobom. Spoznamo družino kitov glavačev, smejemo se škatlastim ribam in umikamo nežnim algovnicam.

Ponoči je življenje v morju še posebej dramatično, murena zapusti svoj varni brlog, da se poda na lov. Čez dan srečamo razigrane morske leve in opazujemo delfine, ki skozi igro urijo mladiče. Spoznamo brazdaste kite, orke, kladvenice, orjaške meduze in strupene vetrnice. Učimo se o vseh mogočih prebivalcih morja, saj želva dobro pozna njihove navade.

Poglejte, okorne in orjaške morske krave. Ste vedeli, da na dan pospravijo skoraj 50 kg morskih rastlin? Priča smo rojstvu malega kita grbavca – no, z dobrimi štirimi metri novorojenček ni ravno majhen. Ne vidi še dobro, zato ga mama kitovka vsakih nekaj minut nežno potisne proti površju, da vdihne zrak. Brž, skrijmo se, prihajajo peščeni tigrasti morski psi. Ti so nevarni, bolje se jim je izogniti, čeprav so koristni morski čistilci, ki jedo slabotne, bolne in poginule živali. Še malo, pa nas želva pripelje nazaj na obalo. Tu bo v pesek skopala gnezdo in izlegla jajca. Za nami je popotovanje, dolgo 9000 kilometrov. Spoznali smo njen svet, svet oceanov.

Pridružite se želvi in drugim prebivalcem oceana v izjemni potapljaški pustolovščini!

Redna cena vstopnice je 4,25 evra, člani Kluba Kinobalon pa boste zanjo odšteli tri evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.