Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Povohajte filmsko sampaguito

Sampaguita Kinodvor
Kinobalon v ljubljanskem Kinodvoru bo ob 17. uri predvajal filipinski film Sampaguita (Sampaguita, National Flower), ki spremlja otroke, katerih življenja so prepletena z nacionalnim simbolom Filipinov – s cvetlico sampaguito.

Sampaguita je majhna, bela in dišeča cvetlica, ki odtrgana zelo hitro ovene. Po žetvi jo morajo prodati v roku 24 ur. Cvetlice žanjejo v pokrajini Pampanga, kjer ni elektrike.

Ronalyn je ena izmed otrok, ki svoj dom zapuščajo zaradi študija v mestu. Ko odraste, želi postati zdravnica, da bi lahko ozdravila svojo mater. Kot otrok s podeželja še vedno upa v boljšo prihodnost, kar ne velja za otroke v Manili, ki razmišljajo in se obnašajo kot odrasli. Živijo za trenutek in svojo revščino so sprejeli v prepričanju, da nimajo moči spremeniti realnosti.

Reynalyn je prodajalka sampaguit v cerkvi v Quiapu. Tistega usodnega dne se odloči, da bo pobegnila materi, ki jo zlorablja. Marlon sampaguite prodaja v mestu. Prav nocoj ima rojstni dan in želi si le kupiti torto, ki bi jo delil s svojo družino. A usoda mu podeli rojstni dan, ki ga ne bo nikoli pozabil.

Za film, ki je primeren za otroke od osmega leta dalje, boste odšteli 4,25 evra, člani Kluba Kinobalon pa tri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.