Magazin > Film & Glasba & TV
72 ogledov

Povratnik veliki zmagovalec zlatih globusov

leonardo dicaprio
1/7
Profimedias
Film Povratnik režiserja Alejandra Inarrituja z Leonardom DiCapriom v glavni vlogi je na sinočnji 73. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad Združenja tujih dopisnikov Hollywooda osvojil zlatega globusa za najboljšo dramo, z zlatim globusom za DiCapria in Inarrituja pa jih je osvojil skupaj tri.

Romantična drama Carol, ki je prišla na podelitev s petimi nominacijami je ostala praznih rok, kakor tudi film o finančni krizi v ZDA Velika poteza.

Za najboljši glasbeni film ali komedijo pa je bil proglašen Marsovec in zlatega globusa je za glavno vlogo v tej kategoriji pobral tudi Matt Damon.

Dva zlata globusa je dobil tudi film Steve Jobs in sicer za najboljši scenarij (Aaron Sorkin) in stransko žensko dramsko vlogo (Kate Winslet).

V filmskih kategorijah so nagrade pobrali med drugim tudi Jennifer Lawrence za glavno vlogo v glasbenem filmu ali komediji (Joy), Sylvester Stallone za najboljšo stransko vlogo (Creed) in Brie Larson za glavno vlogo v drami (Soba).

V televizijskih kategorijah sta glavni nagradi odnesli dve novi seriji. Mr. Robot je dobil zlatega globusa za najboljšo dramsko serijo, Mozart v džungli pa za najboljšo komedijo.

Med nagrajenkami sta bila tudi Lady Gaga za glavno vlogo v televizijski seriji ali filmu (Ameriška grozljivka) in Christian Slater za stransko moško vlogo v enaki kategoriji.

jonah hill | Avtor: Profimedias Profimedias

Za najbolj bizaren nastop je sicer poskrbel Jonah Hill, ki se je pretvarjal, da je medvedka iz filma Povratnik. Njegov govor je bil poln kletvic, zato je bil večkrat cenzuriran, njegov nastop pa prav nič razumljiv in zabaven.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.