Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Pozor, na vasi vlada panika!

Panika na vasi Kinodvor
Ptujčane in obiskovalce najstarejšega slovenskega mesta čaka teden brezplačnih filmskih užitkov v slikovitem letnem kinu. Mestni kino Ptuj in njegov upravitelj Center interesnih dejavnosti Ptuj med 8. in 14. avgustom namreč vabita v Kino brez stropa. Ob 21. uri bodo na dvorišču dominikanskega samostana predvajali film Panika na vasi (Panique au village).

Plastični igrači Kavboj in Indijanec načrtujeta presenečenje s piknikom za svojega prijatelja Konja, vendar pomotoma kupita 50 milijonov opek. Ta nevšečnost sproži verigo povsem odtrganih dogodkov – prijatelji med drugim odpotujejo v središče Zemlje, pešačijo čez tundro in odkrijejo paralelni podvodni svet, poseljen z bizarnimi kreaturami. Bo Konj s Kobilo, v katero je nesmrtno zaljubljen, v svetu, ki mu ritem diktira panika, sploh kdaj užil miren trenutek v dvoje?

Panika na vasi režiserjev in scenaristov Stéphanea Aubiera in Vincenta Patara je eden od redkih celovečernih animiranih filmov, ki jih je doletela čast, da jih premierno predvajali v uradnem izboru festivala v Cannesu.

V primeru dežja bodo film predvajali v Mestnem kinu Ptuj. Vstopnine ni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.