Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Prava mišja zgodba o prijateljstvu

Mišek Miško in Belamiška Lutkovno gledališče Ljubljana
V ljubljanskem Lutkovnem gledališču si lahko z otroki ob 11. in 17. uri ogledate lutkovno predstavo Mišek Miško in Belamiška, uprizorjeno po motivih Ferija Lainščka.

Kaj vse se skriva na podstrešju? Ponošena oblačila, nenavadna škatla, pismo … spomini na staro, že skoraj pozabljeno mišjo zgodbo iz otroštva o drugačnosti, prijateljstvu in prepovedani ljubezni, ki zaživi v skrivnostnih sencah in ob glasnem mišjem škrabljanju.

Belamiška, hčerka prvega mlinarja iz Mišjega Gradca, kjer živijo prevzetne in domišljave bele miši, in mišek Miško, sin najboljšega pridelovalca pšenice iz Mišje vasi, kjer živijo marljive podeželske črne miši, se rada skupaj igrata. Toda očetoma to ni prav nič všeč, saj se bele in črne miši zaradi socialnih razlik že od nekdaj ne družijo med seboj. Nekega dne pa je otrokoma vsega dovolj …

Bo njuna ljubezen lahko premostila razlike, ki že dolgo razdvajajo bele in črne?

Predstavo je navdahnila slikanica Mišek Miško in Belamiška slovenskega pisatelja, pesnika in dramatika Ferija Lainščka, ki je z ilustracijami Maše Kozjek leta 2009 izšla pri Mladinski knjigi.

Predstava traja 35 minut in je primerna za otroke od tretjega leta dalje. Za vstopnico boste odšteli 4,5 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.