Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Pravi pogum na lovu za morilcem

Pravi pogum (True Grit) je novi film bratov Coen. (Foto: Kolosej) Žurnal24 main
Petek je, pa ne veste, kam bi se dali? Obisk kina in ogled vesterna Pravi pogum je pravi odgovor.

V 70-ih letih 19. stoletja se 14-letna Mattie Ross (Hailee Steinfeld) odpravi v Fort Smith v Arkansasu, da bi zahtevala pravico za svojega očeta, ki ga je strahopetni Tom Chaney (Josh Brolin) ubil zaradi dveh zlatnikov. Chaney je pobegnil na indijansko ozemlje, Mattie pa se po pomoč obrne na moža, ki slovi kot najbolj neusmiljen zvezni šerif v mestu. Zapit Rooster Cogburn (Jeff Bridges) po številnih ugovorih le privoli, toda Chaneyju za petami je tudi zgodovni teksaški ranger LaBoeuf (Matt Damon), ki hoče morilca odpeljati v Teksas, da bi dobil bogato nagrado.

In tako se trojica sreča na poti. Vsak zase je trmast in odločen, vsakega žene lasten moralni kodeks, skupaj pa jezdijo proti nepredvidljivemu obračunu, ob katerem se soočijo s stvarmi, iz katerih nastajajo legende - zlobo, surovostjo, pogumom in razočaranjem, vztrajno trmo in pristno ljubeznijo.

Film si lahko ogledate v Kolosejih Ljubljana in Maribor ter v Planetih tuš v Mariboru, Kranju in Celju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.