Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Pravljica o carju Saltanu

Predstava traja 1 uro in nima odmora. (Foto: SNG drama Maribor) Žurnal24 main
Dan je kot nalašč za prebuditev otroka v sebi ali pohajkovanje z najmlajšimi. Peljite jih v Mini Teater na Ljubljanski grad, kjer bodo ob 17. uri uprizorili predstavo Pravljica o carju Saltanu.

Domišljijska in nenavadna pravljica pripoveduje o vladarju Saltanu, ki si izbere za ženo in mater svojega sina Gvidona najbolj iskreno in ambiciozno med tremi vrstnicami, a s tem sprosti zlo, porojeno iz nevoščljivosti obeh tekmic in caričine tašče Babaruhe. Tašča mlado mater in dečka prežene na odprto morje in ju prepusti negotovi usodi.

Pravljica pripoveduje tudi o čudodelni naravi v podobi prijaznega vala, ki brodolomca odreši na samotni otok, in dobrodušnosti očarljive labodke, ki skuša Gvidonu kot svojemu junaškemu rešitelju pomagati do srečnega konca.

Uprizoritev je zrežiral Aleksander Anurov, eden od najbolj znanih ruskih igralcev in režiserjev, ki ga odlikuje posebna senzibilnost. Klasično pravljico Aleksandra Sergejeviča Puškina je osvetlil z magično gledališko svetlobo. Mariborsko postavitev je režijsko vodila igralka Nataša Matjašec Rošker.

Cena vstopnice za otroke do 12. leta je 6 evrov, za ostale pa 8.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.