Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Pravljična Histeria oživela in zaživela

Histeria oživela in zaživela
1/16
Arhiv organizatorja
Pretekli konec tedna je zaživel kilometer istrskega gozdička, kamor se je v pravljično okolje, imenovano Cantalone, usidrala Histeria.

Po predfestivalskih delavnicah in pripravah na tridnevni Festival HISTeRIA, ki so se začele 2. julija, so se pretekli četrtek, 12. julija le odprla vrata pravljičnega Cantalona.

"V gozdičku se je od četrtka do sobote odvil vsekakor neponovljiv in pozitiven dogodek. Težko je bilo videti človeka, ki se ga ne bi vzdušje dotaknilo. Po celem gozdu, med obiskovalci in nastopajočimi je vladala nekakšna evforija, nekakšno mirno navdušenje. Vseh 21 prizorišč se je polnilo z obiskovalci, atmosfera se je menjala iz minute v minuto, zvrsti in oblike umetnosti so nadgrajevale ena drugo," je ob festivalu povedal Matija Solce, umetniški vodja Histerie. Obiskovalce je za vsakim drevesom pričakala lutkovna predstava, izza grmov so jih spremljala najrazličnejša bitja, gozdne poti pa so jih vodile do razstav, inštalacij, plesnih in gledaliških predstav, cirkuških točk in številnih koncertov.

Do sobote se je v gozdičku odvilo več kot 120 koncertov in kot je povedal Solce, so letos festival razširili in povečali: "Vseh 14 delavnic, ki so se začele že v času pred festivalom, je imelo svoje produkcije, zunanje skupine so se prijavljale za nastope še med samim festivalom in cel gozdič je postal pretesen za bogato dogajanje, zato so nekatere skupine na koncu celo izostale in jih ni bilo mogoče uvrstiti v program." A nič zato. Kljub temu je nad ogromnim kolesom "nekje v daljavi med zvezdami visela akrobatka, po živahni tržnici so se sprehajala hodeča lutkovna gledališča, hoduljarji, enti, plesalci …" je še dodal.

Cantalone je tako za tri dni postal območje povezovanja umetniških zvrsti, različnih ustvarjalcev in generacij, ki so se zabavali ob glasbeni spremljavi, za katero se med drugim poskrbeli Brencl Banda in Tinkara Kovač z na pol improviziranim triom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.