Magazin > Film & Glasba & TV
3 ogledov

Pravljična pepelka in jaz

Pepelka in jaz Radovan Čok, Gledališče Koper
V Gledališču Koper si ob 10.30 lahko z otroki ogledate pravljico z glasbo in plesom z naslovom Pepelka in jaz.

Prepesnitev klasične pravljice o Pepelki, princu, vili in dveh zlobnih sestrah, kakršno uprizarjajo v Gledališču Koper, je rezultat raziskav in improvizacij v gledališki šoli, na otroških delavnicah in v nizu otroških predstav Skok v pravljico, kjer se otroci skupaj z mentorji ukvarjajo s pravljicami, njihovo postavitvijo na oder, povezavo s sedanjostjo ter njihovim prenosom v naš čas in prostor.

Ena od obravnavanih pravljic na delavnicah je bila tudi Pepelka, ki je mlade gledališčnike tako prevzela, da so jo predelali po lastnih željah in duhovitih domislicah. Po njih je Katja Pegan nato zgodbo o Pepelki napisala na novo; tokrat v verzificirani obliki in jo – v želji po približevanju današnjemu dojemanju sveta in družbe –priredila tako, da se v njej lahko prepoznamo prav vsi, ob tem pa se iskrivemu in duhovitemu besedilu od srca nasmejimo.

Predstava ne velikih, a prešernih rim, z veliko plesa, glasbe in pisanimi kostumi je namenjena otrokom prve triade osnovnih šol, pa tudi njihovim staršem, ki bodo spoznali, da to pravljico naslednjič otrokom lahko povedo tudi nekoliko drugače.

Za vstopnico boste odšteli pet evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.