Magazin > Film & Glasba & TV
63 ogledov

Pred Pivom tekne Šourock

Freaks of Friday (na fotografiji kitarist Renato Planinšek) so finalisti Šourock Žurnal24 main
Kitarist Renato Planinšek o zavisti med rockerji, Siddharti in modni muhi.

Zasedba Freaks of Friday se bo v torek v finalu dijaških in študentskih rock skupin Šourock 2011 pomerila z zasedbami Can of Bees, Heretic, The Eight in Burn Fuse. Po glasbeni tekmi pa bodo na Štuku nastopili še Hladno pivo.

Kdo je vplival na vašo glasbo?
Na začetku smo igrali predvsem priredbe Pera Lovšina, Big Foot Mame in Guns N' Roses.

Zanimivo, da ste preigravali večinoma slovenske skladbe ...
Tega je res zelo malo. Spomnim se naših prvih koncertov, ko smo nastopali z drugimi bendi. Če so ti igrali priredbe, so bile tuje, medtem ko so se v našem repertoarju poleg omenjenih našle seveda naše avtorske skladbe in kakšna Siddharta.

Boste šli na koncert Siddharte na stadion v Stožice?
Nismo ravno takšni fani Siddharte. Takrat so imeli tisti svoj popularni komad Na soncu in smo ga pač vključili v svoj repertoar.

Glasbena scena v Mariboru je zadnje čase baje bolj žalostna ...
Preplavljena je s hardcore bendi. To se mi zdi modna muha, kot sta bila pred petimi leti emo glasba in slog. Se pa bendi med seboj bolj podpirajo, ni rivalstva, ki ga je čutiti v rock glasbi. To je moje mnenje.

Kako vi to občutite?
Imam na primer prijatelja, ki igra v hardcore bendu. Če ima neki bend koncert, na nastop povabi tudi druge bende, medtem ko na rock sceni ni takšnega sodelovanja, ampak bolj neka zavist. Ne privoščijo drugemu, naprej hočejo riniti sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.