Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Predatorji - hladnokrvni morilci

(Foto: Kolosej) Žurnal24 main
Srhljivo je, če se znajdeš na samotnem, popolnoma neznanem otoku. Še bolj srhljivo pa je, da nanj dobesedno padeš iz neba in ugotoviš, da si tam zato, da uničiš Predatorje.

Skupina med seboj nepoznanih ljudi se znajde v džungli, ki na prvi pogled spominja na džunglo iz serije Skrivnostni otok. Vendar tu ni polarnega medveda in iz bujnega rastlinja se ne vali nenavaden črn dim. Na tem otoku je sonce le na enem mestu (čeprav skupina med lianami in palmami lomasti tudi v temi), iz dreves pa visijo kletke.  'Brodolomci' se v upanju, da izvejo, zakaj so pristali prav tam, podajo raziskovat skrivnostno pokrajino, medtem pa spoznajo, da je vsem skupno to, da so neusmiljeni vojaki in morilci. Razen zdravnika (Topher Grace). Ko ugotovijo, da bodo kot hladnokrvni bojevniki imeli opravka z neznano, a nadvse spretno in na boj pripravljeno vesoljsko vrsto – s predatorji, jim je jasno, da je spopad z njimi lahko prav tako usoden kot dejstvo, da izhoda iz džungle ni.

Predatorji | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Režijsko delo Nimróda Antala je dodelan znanstvenofantastični triler, ki ga majhna igralska zasedba in nekaj hudo lačnih vesoljskih 'dreadlockerjev' povzdigne na višji nivo.  Za napeto akcijo so lahko dovolj le Kitajec, Rus, ekstranevarni zapornik, bejba, duhoviti zdravnik in neustrašni vojak, ki kajpak prevzame vlogo voditelja. Gledalcu se ni treba naslajati ob neverjetnih računalniških efektih, ker jih veliko pravzaprav ni, saj so se jim filmarji skušali izogniti. Spontan razplet in razkritje prave identitete nekaterih članov skupine so pika na i, k čemur svoj delež doda še malce moteni Noland (Laurence Fishburne). Predatorji se lahko ob bok postavijo prvemu in drugemu delu, nevdomno pa prekašajo filma Alien proti Predatorju in Alieni proti predatorju: Rekviem. Kljub napeti zgodbi in ravno pravšnji izbiri računalniških vložkov, igralska zasedba na trenutke šepa. Grace se tudi v akcijskem trilerju ne more rešiti slovesa komične vloge iz serije Oh, ta sedemdeseta,  Alice Braga pa ves čas spominja na neustrašno Michelle Rodriguez (Avatar).

Adrien Brody, z oskarjem nagrajeni Pianist, se v filmu Predatorji predstavlja v vlogi neusmiljenega vojaka, ki ima za cilj le eno – boj za preživetje. A roko na srce, če se je Schwarzi (Arnold Schwarzenegger, op. a.) v prvem delu Predatorjev lahko rešil, se bo zagotovo tudi Brody. Če se bo le znal skriti plenilcem in se namazal z blatom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.