Magazin > Film & Glasba & TV
14 ogledov

Predvidevanja o Sagi

1/33
V soboto, 21. novembra se je v Kinu Šiška zgodil premierni promocijski koncert za ploščo, ki jo je ljubljanski bend pripravljal na očeh javnosti dobro leto dni.

Čeprav so bili določeni komadi izdani že tekom nastajanja plošče, ti niso bili realna slika tega, kar se da slišati na končnem produktu. Takrat so vrgli nekaj kosti, ki pa so jih sedaj še dodatno oglodali. Tokrat se v zvočnem smislu požvižgajo na lastna pravila, tista, ki so jih v slovenskem prostoru praktično ustvarili sami. Igrajo na način manj je več in pojejo o ljubezni na senzualen način. Splošno gledano je Saga zvočno nepolikana in idejno nebrzdana glasbena avantura.

Nekdo je rekel, da je bilo vzdušje v polni Veliki dvorani Šiške komorno. (Foto: Žiga Lovšin)

 

Zaigrali so vse nove komade in to v zaporedju plošče. Kratke govorne animacije vidno zadovoljnega Tomija M. so izpadle neposiljeno iskreno in bolj čutne kot kdajkoli prej. Poklon so Tomažu Humarja izkazali z refrenom  B Machine ter na hitro obudili nedavni nogometni uspeh. Zvočna destrukcija Vojna idej je izpadla sveže in svobodno, inštrumentacija brez notnega zapisa Od Mraka do zore je bila še ena v vrsti improvizacij tega komada. Nekdo je rekel, da je bilo vzdušje v polni Veliki dvorani Kina Šiške komorno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.